Κοινό roadster από Mazda-Alfa Romeo

Μέσα στο 2012 αναμένεται να υπογραφεί η οριστική συμφωνία μεταξύ της Mazda και του Ομίλου Fiat για την εξέλιξη και παραγωγή ενός πισωκίνητου roadster, το οποίο θα βασίζεται στην επόμενη γενιά του MX-5. Οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση για την υπογραφή μνημονίου κατανόησης.

Όπως έγινε γνωστό, τα δύο roadster θα διαφέρουν σχεδιαστικά αλλά και στη γκάμα των κινητήρων τους. Το σχέδιο προβλέπει

την κατασκευή και των δύο εκδοχών στο εργοστάσιο της Mazda, στη Χιροσίμα, με την έναρξη παραγωγής του μοντέλου της Alfa Romeo να τοποθετείται χρονικά το 2015.

«Αυτή η συμφωνία δείχνει την αποφασιστικότητά μας να κάνουμε την Alfa Romeo μία παγκόσμιας εμβέλειας μάρκα. Η συνεργασία με την κορυφαία εταιρεία στην παραγωγή compact πισωκίνητων μοντέλων, θα επιτρέψει στην Alfa Romeo να λανσάρει ένα όμορφο και συναρπαστικό στην οδήγηση roadster», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Fiat, Sergio Marchionne.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν επίσης να εξετάσουν δυνατότητες επιπλέον συνεργασίας στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Σύμφωνα με τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, στο τραπέζι «έπεσε» και η από κοινού εξέλιξη κινητήρων με χαμηλή κατανάλωση και περιορισμένους ρύπους.

Keywords
Τυχαία Θέματα