Και στο βάθος Mazda MX-6;

Ήμασταν αρκετά απογοητευμένοι που ακούσαμε ότι η Mazda δεν σχεδιάζει να φέρει στην αγορά ένα καυτό hatch ή ένα καινούργιο σπορ αυτοκίνητο με περιστροφικό κινητήρα, αλλά μπορεί να υπάρχει ένας πολύ καλός λόγος γι’ αυτό. Αντίθετα, το μάτι μας ή καλύτερα το αυτί μας πήρε κάτι για ένα MX coupe τα επόμενα χρόνια.

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ

Η αυτοκινητοβιομηχανία υπέβαλε αίτηση καταχώρισης εμπορικού σήματος για το Mazda MX-6, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανάλογα με τις ανάγκες.

Ενώ μια τέτοια κίνηση δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ένα νέο σπορ αυτοκίνητο είναι καθ’ οδό, αποτελεί τουλάχιστον έναν σοβαρό υπαινιγμό πως το συγκεκριμένο αυτοκίνητο μπορεί να έρθει στη ζωή. Η Mazda χρειάζεται μια πειστική απάντηση στη νέα γενιά των σπορ αυτοκινήτων τόσο από τους Ιάπωνες όσο και τους Ευρωπαίους κατασκευαστές, έτσι μια αναγέννηση του MX-6 θα μπορούσε να είναι ακριβώς αυτό.

Ένα πράγμα είναι σίγουρο – δεν θα χρησιμοποιεί περιστροφικό κινητήρα, καθώς αυτό αποκλείστηκε κατηγορηματικά από την εταιρεία μέσω της φωνής του νέου παγκόσμιου αφεντικού της Akira Marumoto. Επίσης, επιβεβαίωσε ότι η Mazda δεν έχει σχέδια για ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο, οπότε δεν υπάρχει καν στα πλάνα. Αυτό που θέλουμε να δούμε είναι ένα σπορ αυτοκίνητο με δύο πόρτες σαν το MX-6, εμπνευσμένο από το RX-Vision Concept το οποίο να τροφοδοτείται από έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης. Γνωρίζουμε ότι η εταιρία παραμένει προσηλωμένη στο ICE, καθώς δεν πιστεύει πως τα ηλεκτρικά οχήματα αποτελούν καθολική εναλλακτική λύση μετακίνησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα