Ηλεκτρική επιστροφή της AC Cobra Le Mans Racer

Η AC Cars γνωστοποίησε τις προθέσεις της για παραγωγή και κυκλοφορία ηλεκτρικής εκδοχής του αγωνιστικού των θρυλικού αγώνα στο Le Mans, Cobra με 625 ίππους.

Μόλις 12 αυτοκίνητα θα παραχθούν από την εταιρεία και τα έξι από αυτά, θα βασιστούν στο θρυλικό πράσινο αγωνιστικό της δεκαετίας του 60.

Η AC Cars σχεδιάζει μια σειρά από ηλεκτρικές εκδόσεις

των αυτοκινήτων Cobra Le Mans που συμμετείχαν στον διάσημο αγώνα αντοχής στη δεκαετία του 1960. Εκτός των έξι που θα παραχθούν με βάση το πράσινο αγωνιστικό, τα υπόλοιπα θα είναι κόκκινα. Κάθε αυτοκίνητο θα έχει τα πάνελ του αμαξώματος κατασκευασμένα από υψηλής ποιότητας αλουμίνιο, με τα πρότυπα παραγωγής που θα μιμούνται την αντίστοιχη της δεκαετίας του 1960. Υποστηρίζοντας τη νέα ηλεκτρική υπόσταση με το Falcon Electric σύνολο κινητήρα- μετάδοσης, που προέρχεται από τη Βρετανία και είναι κατάλληλο για απόδοση 625 ίππων με ροπή 102,0 kgm το αποτέλεσμα θα είναι συναρπαστικό. Αυτά τα στοιχεία ιπποδύναμης και ροπής, σε συνδυασμό με το μικρό συνολικό βάρος του οχήματος, θα πρέπει να κάνουν τα αυτοκίνητα συγκλονιστικά σε ταχύτητα.

«Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε την απόπειρα για επαναφορά στο προσκήνιο αλλά αυτή τη φορά με ηλεκτρική υπόσταση, κάποιες AC Cobra Le Mans που θα κυκλοφορήσουν πρώτα στη Βρετανία και αργότερα σε άλλες αγορές» δήλωσε με ανακοίνωσή του ο προϊστάμενος της AC Cars, Alan Lubinsky. «Γνωρίζουμε ότι η εξωτερική εμφάνιση θα κερδίσει την έγκριση πολλών παραδοσιακών οπαδών των μοντέλων της AC. Η παρουσία ενός κινητήρα χωρίς εκπομπές, από τους νέους φίλους μας, τους ειδικούς επί των ηλεκτρικών της εταιρείας Falcon, θα ταιριάξει καλά με την αριστεία του χειροποίητου αμαξώματος που χτίστηκε στην ιστορική και σημαντική για εμάς τοποθεσία του Brooklands». Ήδη η AC Cars, κατασκευάζει την ηλεκτρική γκάμα των μοντέλων της που είναι εμπνευσμένα από την Cobra Series 1, η οποία διαθέτει μπαταρία 54 kWh και ηλεκτρικό κινητήρα με απόδοση 312 ίππους και 25,5 kgm ροπής. Η τιμή του συγκεκριμένου μοντέλου έχει οριστεί στις 94.000 ευρώ, ενώ η νέα και σημαντικά δυνατότερη εκδοχή που ετοιμάζει η AC, θα κοστίζει κάτι παραπάνω από 664.000 ευρώ.

Δείτε ακόμα:

Τι υπάρχει κάτω από το αμάξωμα αυτής της AC Cobra;

8 υβριδικά υπεραυτοκίνητα με εκρηκτικές επιδόσεις

The post Ηλεκτρική επιστροφή της AC Cobra Le Mans Racer appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα