Η διασκεδαστική πλευρά της Alpine A110S (video)

Η σύγχρονη εκδοχή της θρυλικής Alpine A110, του οδηγοκεντρικού γαλλικού κουπέ, αποκτά μια πιο σκληροπυρηνική έκδοση S η οποία εκτός από πιο γρήγορη δείχνει και άκρως διασκεδαστική.

Η σύγχρονη εκδοχή της Alpine A110 αγαπήθηκε και υμνήθηκε από την πρώτη στιγμή για τον οδηγοκεντρικό της χαρακτήρα που βασίζεται σε μεγάλο ποσοστό στην απλότητα και το χαμηλό βάρος. Ωστόσο η σχετικά χαμηλή απόδοση του κινητήρα ήταν για αρκετούς ένας σοβαρός λόγος για να την τοποθετούν κάτω από την

άμεσα ανταγωνιστική Porsche Cayman.

Αυτή την αδυναμία έρχεται να εξαλείψει η νέα έκδοση A110 S η οποία φέρνει στο κεντρομήχανο πισωκίνητο γαλλικό κουπέ την κατάλληλη ιπποδύναμη καθώς διαθέτει μια δυνατότερη κατά 40 ίππους παραλλαγή του 1.800άρη υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα που πλέον φθάνει τους 292 ίππους. Χάρη σε αυτό το πανάλαφρο κουπέ επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 4,4’’ ενώ η μέγιστη ταχύτητά του φθάνει τα 260 χλμ./ώρα.

Ίσως όμως πιο σημαντικό στοιχείο από την αύξηση της ισχύος είναι η περεταίρω αναβάθμιση των δυναμικών χαρακτηριστικών καθώς η Α110 S διαθέτει ανάρτηση με διαφορετικές ρυθμίσεις και χαμηλότερο ύψος από τις κανονικές εκδόσεις.

Αυτές οι αλλαγές έχουν φυσικά θετικό αντίκτυπο στην αποτελεσματικότητα και την ταχύτητα του αυτοκινήτου αλλά και στην διασκεδαστική πλευρά του όπως άλλωστε φαίνεται και στο video που έχει τραβηχτεί στην πίστα του Estoril κατά την επίσημη δημοσιογραφική παρουσίαση του μοντέλου.

The post Η διασκεδαστική πλευρά της Alpine A110S (video) appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα