Η αναβίωση του “βάτραχου”

Όταν μιλάμε για γαλλικό αυτοκίνητο, το μυαλό των περισσότερων πηγαίνει κατευθείαν στο θρυλικό Citroen DS.

Το ξεχωριστό του design ήταν αυτό που έκανε τον “βάτραχο” να ξεχωρίζει για την εποχή του.

Από το 1955 έως το 1975, το Citroen DS βρισκόταν στην παραγωγή και κρατούσε τον τίτλο του πολυτελούς sedan αυτοκινήτου εκείνη την εποχή.

Αυτό που

έκανε το εν λόγω αυτοκίνητο να ξεχωρίζει ήταν η υδραυλική ανάρτηση, η οποία επέτρεπε το πίσω μέρος αμαξώματος να ανασηκωθεί, ώστε να προστατεύει το κάτω μέρος του μοντέλου.

View this post on Instagram

Citroen ds pallas homage post.3 Last post. Wow thank you for so much interest! Now im moving onto next project. Haven’t decided yet though. If you have extra time, check out my website for full content! Link is in profile. #autoconcept #autodesign #cardesign #automotivedesigner #autosketch #carsketches #3dmodel #blender3d #blenderrender #conceptcar #citroen #citroendesign #citroends #citroendspallas #transportationdesign #cardesigndaily #cardesignworld #conceptdesign #industrialdesign #automotivedesign

A post shared by SangWonLee (@sangtheowl) on Sep 6, 2020 at 8:21pm PDT

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Citroen DS είχε κερδίσει σε αγώνα ράλλυ του Monte Carlo το 1959 και 1966.

Μπορείτε όμως να φανταστείτε πώς μπορεί να είναι το Citroen DS στη σημερινή εποχή;

Ένας ανεξάρτητος σχεδιαστής οραματίστηκε για το πώς μπορεί να είναι το Citroen DS το 2020. Ο Sang Won Lee αποφάσισε να φέρει στην επιφάνεια το ιδιαίτερο μοντέλο μετά από 45 χρόνια με ένα πολύ μοντέρνο design. Αναμφίβολα είναι εντυπωσιακό από κάθε οπτική γωνία, ενώ παραμένει το μυτερό “ράμφος” του.

Αν ποτέ η Citroen αποφασίσει να αναβιώση τον “βάτραχο”, τότε θα ήταν ορθό να χρησιμοποιήσουν τα σκίτσα του συγκεκριμένου σκιτσογράφου.

Διαβάστε επίσης

Πρώτη δοκιμή: Νέο SEAT Leon 1.5 EcoTSI FR

SOS για τα σχολικά λεωφορεία στην Ελλάδα

Κάρτες απεριόριστων διαδρομών για τους μαθητές της Θεσσαλονίκης

The post Η αναβίωση του “βάτραχου” appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα