Η Volvo δεν σκοπεύει να πληρώσει πρόστιμα για CO2

16:04 8/2/2020 - Πηγή: NewsAuto

Η Volvo μέσω των νέων μοντέλων της θέτει ως στόχο να μειώσει τον μέσο όρο εκπομπών CO2 κάτω από το στόχο της ΕΕ των 95g/km. Η εταιρία ισχυρίζεται με τόλμη ότι θα αποφύγει να πληρώσει οποιαδήποτε πρόστιμα που σχετίζονται με το CO2 το 2020.

Ενώ άλλοι κατασκευαστές προσπαθούν να μειώσουν το μέσο όρο του CO2 κάτω από τον στόχο της ΕΕ των 95 g/km για να αποφευχθούν τα πρόστιμα, η Volvo είναι πεπεισμένη πως ο μέσος όρος θα είναι χαμηλότερος

από αυτόν. Από το τρέχον έτος, οι κατασκευαστές αυτοκινήτων πρέπει να επιτύχουν ένα μέσο όρο CO2 για όλα τα αυτοκίνητα που πωλούνται κάτω των 95 g/km. Για κάθε g/km πάνω από αυτό τον στόχο, οι κατασκευαστές κινδυνεύουν με ποινές που θα μπορούσαν να ανέλθουν σε εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο, η Volvo λέει ότι ο συνδυασμός των plug-in μοντέλων της και των ήπιων υβριδικών που υιοθετεί στη γκάμα της θα την κάνει να αποφύγει τα οποιαδήποτε πρόστιμα.

Ο Mattias Berglund, Διευθυντής Στρατηγικής της εταιρίας, δήλωσε: “Δεν σχεδιάζουμε να πληρώσουμε πρόστιμα. Στόχος μας είναι το 20% των πωλήσεών μας το 2020 να είναι plug-in μοντέλα, τα οποία θα μειώσουν το μέσο όρο του CO2. Και έχουμε τριπλασιαστεί τη χωρητικότητα της μπαταρίας μας φέτος σε σχέση με πέρυσι». Στο πλαίσιο της εφαρμογής νέων στόχων για τις εκπομπές CO2, τα αυτοκίνητα που πωλούνται με εκπομπές CO2 κάτω των 50 g/km φέτος θα είναι διπλάσια σε σχέση με το συνολικό στόχο CO2 της εταιρείας. Με αυτοκίνητα όπως το νέο XC40 Recharge Plug-in Hybrid, το οποίο εκπέμπει μόλις 41 g/km, αλλά και τα υπόλοιπα μοντέλα με κινητήρα PHEV, η Volvo είναι σε θέση να επωφεληθεί το 2020.

Η εταιρία έχει βεβαίως μεγάλα σχέδια προκειμένου να μειώσει ακόμη περισσότερο το μέσο όρο CO2. “Το XC40 Recharge αποτελεί το πρώτο από τα πέντε αμιγώς ηλεκτρικά (EV) αυτοκίνητα που θα λανσάρουμε τα επόμενα πέντε χρόνια”, λέει ο Berglund. “Μέχρι το 2025 στοχεύουμε το 50% όλων των αυτοκινήτων που πωλούμε να είναι πλήρως ηλεκτρικά”. Η Volvo ισχυρίζεται ότι έχει ήδη «χιλιάδες» παραγγελίες για το ηλεκτρικό XC40 Recharge, το οποίο θα κυκλοφορήσει στην Ευρωπαϊκή αγορά το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Μια πλήρως ηλεκτρική έκδοση ενός ολοκαίνουριου XC90 αναμένεται επίσης να αποτελέσει το επόμενο EV της φίρμας που θα παρουσιαστεί επίσημα το 2021.

The post Η Volvo δεν σκοπεύει να πληρώσει πρόστιμα για CO2 appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα