Η Volkswagen δημιουργεί νέο τμήμα για το software

21:33 7/3/2019 - Πηγή: NewsAuto

Η Volkswagen έχει δημιουργήσει ένα νέο τμήμα, Digital Car και Services, σε αναγνώριση της αυξανόμενης σημασίας του λογισμικού για την απόδοση των οχημάτων.

Η δημιουργία του αποτελεί μία από τις πολλές αλλαγές που έχει κάνει η εταιρία στις λειτουργίες και στη διαχείριση της, οι οποίες αποσκοπούν στην ενίσχυση της «καθοδήγησης των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της». Ο Christian Senger, ο οποίος προηγουμένως ήταν επικεφαλής των επιχειρήσεων eMobility της Volkswagen,

θα είναι επικεφαλής του νέου τμήματος και θα πάρει θέση στο συμβούλιο της Volkswagen.

Ο ρόλος του τμήματος είναι να λειτουργεί ως ένα κεντρικό λογισμικό, με ευθύνη τόσο για τη μάρκα Volkswagen όσο και για τον ευρύτερο Όμιλο Volkswagen. Ο διευθύνων σύμβουλος της Herbert Diess, δήλωσε ότι η δημιουργία του αντικατοπτρίζει ότι το λογισμικό «αντιπροσωπεύει ένα συνεχώς αυξανόμενο ποσοστό της συνολικής προστιθέμενης αξίας και επομένως έχει σημαντικό αντίκτυπο στην απόδοση και στα χαρακτηριστικά των οχημάτων μας». Στον ρόλο του στον τομέα της ηλεκτρικής κινητικότητας, ο Senger επέβλεψε την εξέλιξη της νέας πλατφόρμας ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Volkswagen, καθώς και της επερχόμενης γκάμας ηλεκτρικών οχημάτων με άλλα σήματα. Ο Ralf Brandstätter, COO της Volkswagen, παραιτείται από τη διαχείριση των δραστηριοτήτων προμήθειας για να αναλάβει την ευθύνη για τις μικρές, συμπαγείς και μεσαίες σειρές προϊόντων της εταιρείας. Θα αναλάβει την ευθύνη για το τι περιγράφει η εταιρεία ως “μηχανική αξία και διασφάλιση της ποιότητας” μέσα στο εμπορικό σήμα, παρέχοντας στον Diess μεγαλύτερο περιθώριο για να αναλάβει τις στρατηγικές εργασίες του Group.

The post Η Volkswagen δημιουργεί νέο τμήμα για το software appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα