Η Skoda ψηφίζει Σερβία
Στη Σερβία φαίνεται τελικά ότι θα κατασκευαστεί το νέο εργοστάσιο της Skoda, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει τις εργασίες του μετά το 2022.
Το νέο εργοστάσιο της Skoda θα κατασκευάζει όχι μόνο αυτοκίνητα της τσέχικης φίρμας, αλλά και της SEAT, με τη Skoda να είναι υπεύθυνη για την λειτουργία του.
Η
Ωστόσο, σύμφωνα με τη σέρβικη Vecernje Novosti, o γερμανικός Όμιλος έχει ήδη επιλέξει τη Σερβία για τον τόπο κατασκευής του εργοστασίου και πλέον απομένει μόνο η επίσημη ανακοίνωση από την πλευρά της μάρκας.
Υποψήφια, και με αρκετές πιθανότητες ήταν και η Τουρκία, όμως τα πρόσφατα οικονομικά προβλήματα της χώρας και η δραματική πτώση στην αξία της λίρας, φαίνεται ότι ώθησαν τον Όμιλο VW στο να μην την επιλέξει.
Η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Ουγγαρία αλλά και τα Σκόπια ήταν επίσης υποψήφιες, όμως και αυτές με βάση τις τελευταίες πληροφορίες έχουν βγει εκτός παιχνιδιού.
Η Skoda αναζητά ένα νέο εργοστάσιο στα Βαλκάνια που θα της επιτρέψει να ανταποκριθεί καλύτερα στις αυξημένες ανάγκες παραγωγής που φέρνουν τα νέα της μοντέλα. Ήδη το Φεβρουάριο ξεκίνησε στο εργοστάσιο της εταιρείας στη Μλάντα Μπόλεσλαβ της Τσεχίας η κατασκευή του νέου μικρομεσαίου Scala, ενώ στο ίδιο εργοστάσιο σύντομα θα ξεκινήσει και η κατασκευή του νέου μικρού SUV Skoda Kamiq.
Όμως, όπως αποκάλυψε και πάλι ο Bernhard Maier αυτή τη στιγμή τα εργοστάσια της εταιρείας βρίσκονται στα όρια της παραγωγής τους – κάτι που αναμένεται να δημιουργήσει προβλήματα στις παραδόσεις του Kamiq. Ήδη η Skoda βρίσκεται σε συζητήσεις με το σωματείο των εργατών της στη Μλάντα Μπόλεσλαβ για να αυξηθούν οι βάρδιες και να βελτιωθεί ο ρυθμός παραγωγής ώστε να μειωθούν και οι χρόνοι αναμονής στους πελάτες της εταιρείας, μέχρι τουλάχιστον το νέο εργοστάσιο στη Σερβία να είναι έτοιμο για παραγωγή.
Για μια ακόμη φορά πάντως, η Ελλάδα βγαίνει εκτός παιχνιδιού και χάνει μια μεγάλη επενδυτική ευκαιρία στο χώρο του αυτοκινήτου, αφού με βάση τις χώρες που ήταν υποψήφιες για το εργοστάσιο της Skoda, φαίνεται ότι ήταν δεδομένη η απόφαση του Ομίλου VW να επενδύσει σε μια χώρα της περιοχής μας…
The post Η Skoda ψηφίζει Σερβία appeared first on NewsAuto.gr.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Αυτοκίνητο
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις NewsAuto
- Τελευταία Νέα NewsAuto
- Η Skoda ψηφίζει Σερβία
- Με 473 PS η επόμενη BMW M3
- H Infiniti εγκαταλείπει τη Δυτική Ευρώπη
- Αύξηση στις πωλήσεις αυτοκινήτων το Φεβρουάριο
- Audi: Θα επιμείνει στις κυψέλες καυσίμου
- H BMW είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας αυτοκινήτων στις… ΗΠΑ!
- Η επιβλητική Pininfarina Battista (video)
- Δοκιμή: Volkswagen T-Roc 1.5 TSI ACT 150 PS
- Εντυπωσιακή πρεμιέρα για το IAME Series Greece 2019
- Η πιο σέξυ σέρφερ μας δείχνει τις ικανότητές της
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Αυτοκίνητο
- Porsche: Στο Σαλόνι της Γενεύης σήμερα και πριν 70 χρόνια
- VW: Στοχεύει στα 22 εκατ. ηλεκτρικά αυτοκίνητα έως το 2028, μειώνει τις θέσεις εργασίας έως 7.000
- Infiniti: Αποχωρεί από την Ευρώπη
- Το Hennessey VelociRaptor V8 απέναντι στο στοκ F-150 Raptor
- Toyota: Σπάνια αντικείμενα από την ιστορία του αυτοκίνητου
- Renault - Nissan - Mitsubishi: Η συμμαχία κάνει το επόμενο βήμα
- BMW Σειρά 7: Ανανεωμένη βγήκε από τη γραμμή παραγωγής
- Η Ferrari μας δείχνει τα μυστικά της F8 Tributo
- Η τελευταία γενιά των diesel κινητήρων της Volvo θα παρουσιαστεί τον Ιούνιο
- Αυτό είναι το σεληνιακό όχημα της Toyota



