Η McLaren P1 GT από την Lanzante

Στο Goodwood Festival of Speed θα κάνει πρεμιέρα η σκληροπυρηνική McLaren P1 GT με την υπογραφή της Lanzante.Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Η τελευταία McLaren P1 παράχθηκε το 2015 όμως το hypercar της βρετανικής εταιρίας κάθε άλλο παρά ξεχασμένο ή ξεπερασμένο είναι. Στο Goodwood η Lanzante θα παρουσιάζει την δική της εκδοχή με την P1 GT.

Βαμμένη στην κλασική σκούρα πράσινη απόχρωση η P1 GT

είναι εξοπλισμένη με ένα ανθρακονημάτινο εμπρός διαχύτη, με επιπλέον αεραγωγούς, μεγαλύτερη εισαγωγή αέρα στην οροφή, διαφοροποιημένο πίσω διαχύτη, αναβαθμισμένη εξάτμιση και μεγαλύτερη πίσω αεροτομή. Αντίστοιχα στο εσωτερικό υπάρχει ένα ειδικά κατασκευασμένο τιμόνι από ανθρανονήματα με χειρολαβές ντυμένες σε πράσινο δέρμα ενώ δεν λείπουν και λεπτομέρειες του διάκοσμου που συνοδεύουν την συγκεκριμένη έκδοση.

Η P1 GT βασίζεται στον έκδοση GTR με τον twin-turbo V8 κινητήρα των 3.8 λίτρων με τους 800 ίππους. Ο ηλεκτροκινητήρας που συμπληρώνει την μονάδα ισχύος προσθέτει επιπλέον 200 ίππους φθάνοντας την συνολική απόδοση στην εντυπωσιακή τιμή των 1.000 ίππων. Δεν είναι γνωστό αν η Lanzante έχει επέμβει στον κινητήρα όμως η GT αναμένεται να είναι ελαφρύτερη από το κανονικό μοντέλο.

Οι λεπτομέρειες που έχει φανερώσει μέχρι στιγμής η Lanzante για την P1 GT είναι αρκετά περιορισμένες όμως σύμφωνα με δημοσιεύματα στον αγγλικό Τύπο το αυτοκίνητο είναι εμπνευσμένο από την McLaren F1 GT Longtail και παραγγέλθηκε από έναν πελάτη στη Μέση Ανατολή.

Keywords
Τυχαία Θέματα