Η MINI θα φέρει στη ζωή το Traveller

21:18 6/9/2019 - Πηγή: NewsAuto

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η MINI επιθυμεί τελευταία να εισέλθει στην αγορά των μικρών MPV με ένα νέο μοντέλο, το οποίο όπως όλα δείχνουν θα υιοθετήσει το όνομα Traveller.

Το μοντέλο θα απευθύνεται σε όσους ζητούν κάτι ακόμη πιο πρακτικό από τα Countryman και Clubman, ιδιαίτερα σε εκείνους τους απαιτητικούς οικογενειάρχες. Το MINI MPV θα ακολουθήσει

όπως φαίνεται τα βήματα της BMW Σειράς 2 Active Tourer, και θα κατασκευαστεί επάνω στην πλατφόρμα FAAR, η οποία υποστηρίζει τόσο προσθιοκίνητα όσο και τετρακίνητα μοντέλα. Οι πρώιμες εκδόσεις του μοντέλου – η παραγωγή έχει οριστεί για το τέλος του 2022 – θα διαθέτουν κινητήρα εσωτερικής καύσης, με ενσωματωμένο υβριδικό σύστημα, ενώ τα πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα θα παρουσιαστούν αργότερα.

Η έκδοση EV λέγεται ότι θα υιοθετεί τεχνολογίες που σχεδιάζονται παράλληλα για τον διάδοχο της BMW i3, οπότε θα επωφεληθεί από την τελευταία λέξη της τεχνολογίας κυψελών μπαταριών για να προσφέρει μια αυτονομία σχεδόν 400 χιλιομέτρων με μία μόνο φόρτιση, ο άμεσος ανταγωνιστής του είναι το Volkswagen ID.3. Αυτή η επέκταση των μοντέλων αποτελεί μέρος του παγκόσμιου πλάνου της MINI, εκεί όπου τα μελλοντικά μοντέλα είτε θα χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα FAAR, είτε θα εξελιχθούν από κοινού με την Great Wall Motors, όπως συμβαίνει δηλαδή με το επερχόμενο Rocketman. Στόχος είναι να ελαχιστοποιηθεί το κόστος εξέλιξης νέων μοντέλων, ενώ παράλληλα, να προσθέσει ποικιλία στη γκάμα MINI, επιτρέποντας στην εταιρεία να αυξήσει τον όγκο των πωλήσεών της.

The post Η MINI θα φέρει στη ζωή το Traveller appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα