Η Lotus γιορτάζει!

Το 1948 ο Colin Chapman ίδρυσε την Lotus και ξεκίνησε να κατασκευάζει αυτοκίνητα. Πλέον, η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία κλείνει τα 70 της χρόνια και φυσικά πρέπει να το γιορτάσει.

ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗ (twitter.com/vassilikigew)

Για να γιορτάσει την 70ή επέτειο της, η Lotus οργάνωσε μία μεγάλη εκδήλωση στο σπίτι της στο Hethel. Συνολικά 8.000 ιδιοκτήτες Lotus και θαυμαστές της ταξίδεψαν από όλο τον κόσμο για να

παρευρεθούν.

Υπήρχε έκθεση με περίπου 1.600 αυτοκίνητα της Lotus από διάφορες χρονικές περιόδους, συμπεριλαμβανομένων των αυτοκινήτων F1, τα ράλι Sunbeam Lotus, Lotus Cortina και την πρόσφατη σειρά παραγωγής που αποτελείται από Evora, Exige, και Elise. Αποτέλεσε την μεγαλύτερη συλλογή Lotus, καθώς συγκεντρώθηκαν τα περισσότερα Lotus που έχουν συγκεντρωθεί ποτέ σε ένα μέρος.

Κατά τη διάρκεια της ύπαρξής της, η Lotus έχει κερδίσει 13 παγκόσμια πρωταθλήματα στη Formula 1 και ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rally, το 1981. Μερικά από τα σημαντικότερα εκθέματα αυτής της γιορτής ήταν η Lotus 49 που σχεδιάστηκε από τον Chapman για την F1 του 1967, η Lotus 79, που ήταν το πρώτο αυτοκίνητο που αξιοποίησε πλήρως τη αεροδυναμική του εδάφους και η διάσημη Lotus 436 του 1966.

Πρόσφατα, η Lotus ζήτησε τη βοήθεια του κοινού, ώστε να μπορέσει να εντοπίσει το πρώτο του αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε, μία Mark 1, η οποία λείπει για πάνω από 60 χρόνια. Αναμένουμε νέα…

Keywords
Τυχαία Θέματα