Η Jensen επαναφέρει το Interceptor FF!
Ο βρετανικός Τύπος προτάσσει την είδηση ότι η Jensen International Automotive πρόκειται να εξελίξει και να δημιουργήσει το νέο Interceptor FF, ένα από τα πιο ιστορικά μοντέλα της εγχώριας Αυτοκινητοβιομηχανίας.
Η Jensen Motors Limited (Jensen International Automotive από το 2010), δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή. Κι όμως, είναι μία από τις πιο ιστορικές εταιρείες της Μ. Βρετανίας και -τηρουμένων των αναλογιών- ήταν αντίστοιχη (αν όχι ανώτερη) της Aston Martin στο παρελθόν.
Η Jensen International Automotive ιδρύθηκε το 1934 από τους αδερφούς
Για αποφυγή όποιων παρεξηγήσεων, κάποιοι ιστορικοί -αλλά και φίλοι της αυτοκίνησης- θεωρούν ως χρονιά ίδρυσης της Jensen το 1922, δηλαδή το έτος που ιδρύθηκε η W.J. Smith & Sons Limited.
To καλοκαίρι του 1959 η Jensen Motors Limited εξαγοράστηκε από τη Norcros Limited. Σταδιακά, τα δύο αδέρφια θα έρθουν σε σύγκρουση με τους νέους ιδιοκτήτες και το 1966 θα παραιτηθούν από το Διοικητικό Συμβούλιο.
Ωστόσο, είχαν προλάβει να δώσουν έγκριση και να είναι παρόντες στην εξέλιξη και παραγωγή τού Jensen Interceptor FF, ενός από τα εμβληματικότερα οχήματα της βρετανικής Αυτοκινητοβιομηχανίας.
Το πολυτελές Gran Turismo μοντέλο, το οποίο παρουσιάστηκε εκείνη τη χρονιά (1966), ήταν πρωτοποριακό για την εποχή του, καθώς διέθετε σύστημα τετρακίνησης και ABS! Το αυτοκίνητο κατασκευάζονταν ως το 1976, οπότε σταμάτησε η παραγωγή του.
Τώρα, μισό αιώνα από τότε, τα στελέχη της Jensen International Automotive αποφάσισαν να επαναφέρουν στην εποχή μας το Interceptor FF.
Μάλιστα, δημοσίευσαν και μια σκοτεινή φωτογραφία την οποία εικονίζεται το περίγραμμα του αμαξώματος που θα έχει το καινούργιο μοντέλο (σημ.: αρχική εικόνα).
Όπως ανακοινώθηκε, το πρωτότυπό του θα αποκαλυφθεί πλήρως εντός του 2026 και θα είναι σχεδιασμένο από την αρχή, ώστε να μην μοιάζει με κάποιο μοντέλο και να αντιπροσωπεύει τη νέα, αυτόνομη σχεδιαστική ταυτότητα της Jensen.
Από την εταιρεία ανακοινώθηκε ότι το καινούργιο Interceptor θα απηχεί το πνεύμα και το στυλ του πρώτου και θα απευθύνεται σε όσους θέλουν ένα πολυτελές GT που να προσφέρει γνήσια σπορ οδική συμπεριφορά. Το αμάξωμά του θα έχει μακρύ καπό και έντονα κεκλιμένη οροφή στο πίσω μέρος του.
Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο θα έχει έναν V8 κινητήρα ο οποίος θα προέρχεται από τον αντίστοιχο ατμοσφαιρικό χωρητικότητας 6,2 λίτρων της παρούσας γενιάς της Chevrolet Corvette. Αυτός, στο αμερικανικό supercar, αποδίδει περίπου 500 ίππους.
Να σημειώσουμε ότι το πρώτο Interceptor εφοδιαζόταν με V8 κινητήρα της Chrysler, είχε χωρητικότητα 6,3 λίτρα και απέδιδε περισσότερους από 250 ίππους.
Το εσωτερικό τού νέου μοντέλου θα είναι διαμορφωμένο με τρόπο που να παραπέμπει στο παρελθόν. Έτσι, θα υπάρχουν πολλοί φυσικοί διακόπτες και λίγες οθόνες, ενώ πιθανόν θα έχει χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων.
Ο Ντέιβιντ Ντιούρντεν, Διευθύνων Σύμβουλος της Jensen International Automotive, δήλωσε σχετικά: «Το καινούργιο μοντέλο θα μεταφέρει το στυλ τού πολυτελούς βρετανικού GT σε νέο, υψηλότερο και απολύτως σύγχρονο επίπεδο».
Προς το παρόν, δεν έχει ανακοινωθεί πότε ακριβώς θα παρουσιαστεί το καινούργιο Interceptor. Ωστόσο, πιθανόν να παρουσιαστεί το πρωτότυπό του κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood, (Goodwood Festival of Speed) το οποίο θα γίνει τον προσεχή Ιούλιο.
Τέλος, θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό και θα είναι πιο πολυτελές και πιο ιδιαίτερο ακόμη και από την κορυφαία Aston Martin DB12, για παράδειγμα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
Δοκιμή: Renault Captur 160 E-TECH
Μεγάλη η χασούρα των ιδιοκτητών αυτών των αυτοκινήτων
F1: Πώς ετοιμάζονται οι ομάδες για τη νέα σεζόν;
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Αυτοκίνητο
- Μεγάλη επιτυχία για τον Βασίλη Μπούδρο στο Ράλλυ Ντακάρ 2026
- Η Jensen επαναφέρει το Interceptor FF!
- Ράλι Ντακάρ 2026: Νικητής ο Nasser Al-Attiyah, γράφει ιστορία η Dacia, τρία Ford Raptor στο Top 5
- Dakar: Νίκη των Al Attiyah-Lurquin με Dacia
- WRC: Αυλαία του φετινού πρωταθλήματος από το Μονακό-Έτοιμη και η Υπερειδική (εικόνες)
- Dacia: Μεγάλη νικήτρια του Dakar διά χειρός Al-Attiyah [video]
- Ferrari F310: Το αστρονομικό ποσό που θα «πιάσει» το ιστορικό μονοθέσιο του Schumacher (photos)
- Opel -Με νέο σύστημα φωτισμού και πιο δυναμική εικόνα το Astra
- Το νέο Renault Clio RS έρχεται με 300 υβριδικούς ίππους
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις NewsAuto
- Τελευταία Νέα NewsAuto
- Η Jensen επαναφέρει το Interceptor FF!
- Lamborghini Jalpa: Η «μικρή Lambo» που δεν έπαψε ποτέ να… λάμπει (+video)
- Μεγάλη επιτυχία για τον Βασίλη Μπούδρο στο Ράλλυ Ντακάρ 2026
- BMW: «Μπερδεύει» τη σχεδίαση Neue Klasse η ανανεωμένη Σειρά 5
- Ford Mustang Dark Horse SC: Ο Φερστάπεν… μαρτύρησε τη «μικρή αδερφή» της GTD (+video)
- Σε ποιες χώρες λειτουργούν οι σχολές Honda Adventure Centres
- Πρόεδρος Γοδόι Κρουζ: «Αυτά είναι τα χρήματα που πήραμε για τον Αντίνο» – Πώς καταμερίζονται
- Ράλλυ Ντακάρ 2026: Ο Αλ-Ατίγια θριαμβεύει για 6η φορά! (+video)
- Από τη Θεσσαλονίκη στη Βουδαπέστη με το Omoda 9 SHS-P (+video)
- Ταξί: Νέο διήμερο «λουκέτο» στην Αττική
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Αυτοκίνητο
- Dacia: Μεγάλη νικήτρια του Dakar διά χειρός Al-Attiyah [video]
- Opel -Με νέο σύστημα φωτισμού και πιο δυναμική εικόνα το Astra
- Έφτασε στην Ευρώπη το πρώτο υβριδικό της Xpeng, το μεγάλο liftback P7+
- Ράλι Ντακάρ 2026: Νικητής ο Nasser Al-Attiyah, γράφει ιστορία η Dacia, τρία Ford Raptor στο Top 5
- WRC: Αυλαία του φετινού πρωταθλήματος από το Μονακό-Έτοιμη και η Υπερειδική (εικόνες)
- Το νέο Renault Clio RS έρχεται με 300 υβριδικούς ίππους
- Ferrari F310: Το αστρονομικό ποσό που θα «πιάσει» το ιστορικό μονοθέσιο του Schumacher (photos)
- Dakar: Νίκη των Al Attiyah-Lurquin με Dacia
- Citroen: Τα 6 concepts που «σημάδεψαν» την εποχή τους (photos)
- Κηφισός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις 19, 20 και 23 Ιανουαρίου



