Η Haas VF-21 θα θυμίζει Ρωσική σημαία!

11:10 4/3/2021 - Πηγή: NewsAuto

Ένα ακόμα κομμάτι του παζλ που αφορά στο grid του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1 του 2021, μπήκε στη θέση του.

Μετά τις McLaren, Scuderia AlphaTauri, Alfa Romeo Racing, Red Bull Racing, Mercedes-AMG

F1, Alpine F1 και Aston Martin, η Haas F1 έγινε η όγδοη ομάδα που αποκάλυψε τα χρώματά της ενόψει της προσεχούς σεζόν.

Βέβαια, είδαμε μόνο τα χρώματα αφού σε αυτά ήταν ντυμένη η περυσινή VF-20. Για να δούμε το νέο δημιούργημα θα πρέπει να περιμένουμε τις δοκιμές εξέλιξης που θα διεξαχθούν στις 12-14 Μαρτίου στο Μπαχρέιν.

Μία ακόμα ομάδα με νέα εμφάνιση και ταυτότητα, καθώς αν την είχατε στο μυαλό σας ως… «made in USA», τώρα θυμίζει περισσότερο ρωσική σημαία αφού υιοθετεί πλήρως τα χρώματά της. Ο λόγος είναι απλός κι ακούει στο όνομα Mazepin.

Ο αμφιλεγόμενος Nikita πήρε προαγωγή από τη Formula 2 και θα βρεθεί στο πλευρό του γιου του σπουδαίου Michael Schumacher και πρωταθλητή της F2, Mick. Και μαζί του, ήρθε η βασική χορηγία από την Uralkali, η οποία αποτελεί θυγατρική της Uralchem Integrated Chemicals, η ανήκει στον πατέρα του, Dmitry.

Πρέπει να σημειωθεί πως παρότι ο 22χρονος δεν θα μπορεί να τρέχει υπό τη Ρωσική σημαία (λόγω του γνωστού διετή αποκλεισμού των Ρώσων από κάθε παγκόσμιο πρωτάθλημα), θα μπορεί όμως να έχει τα χρώματά της στο μονοθέσιο, με την FIA να έχει δώσει το πράσινο φως σχετικά.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που υποδέχομαι την Uralkali ως βασικό χορηγό της Haas F1 Team. Θα είναι μία συναρπαστική σεζόν με τους Nikita Mazepin και Mick Schumacher να οδηγούν για εμάς. Όλα αλλάζουν για εμάς φέτος αλλά ελπίζω να βρεθούμε ξανά στη διεκδίκηση πόντων. Οι τελευταίες δύο σεζόν ήταν δύσκολες αλλά κοιτάμε μακροπρόθεσμα, με την προσοχή μας στραμμένη κυρίως στο 2022 με την εφαρμογή των νέων κανονισμών», σχολίασε ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Gene Haas.

Λόγια που λένε όλη την ουσία. Πρώτον γιατί η Haas είχε ελάχιστη οικονομική στήριξη τις τελευταίες δύο σεζόν – με το φιάσκο της Rich Energy να της έχει στοιχήσει πολύ. Και δεύτερον γιατί λόγω και περιορισμένων πόρων, η Αμερικανική ομάδα έχει ξεκαθαρίσει από τώρα πως δεν θα δουλέψει πάνω στην εξέλιξη της VF-21 στην πορεία της σεζόν, αντίθετα θα στρέψει εξ αρχής την προσοχή της στο μονοθέσιο της επόμενης χρονιάς.

Οι έως τώρα ημερομηνίες παρουσιάσεων:
15 Φεβρουαρίου, McLaren MCL35M (διαβάστε περισσότερα εδώ)
19 Φεβρουαρίου, Scuderia AlphaTauri AT02 (διαβάστε περισσότερα εδώ)
22 Φεβρουαρίου, Alfa Romeo Racing C41 (διαβάστε περισσότερα εδώ)
23 Φεβρουαρίου, Red Bull Racing, RB16B (διαβάστε περισσότερα εδώ)
26 Φεβρουαρίου, Scuderia Ferrari Team Launch (διαβάστε περισσότερα εδώ)
2 Μαρτίου, Mercedes W12 (διαβάστε περισσότερα εδώ)
2 Μαρτίου, Alpine A521 (διαβάστε περισσότερα εδώ)
3 Μαρτίου, Aston Martin AMR21 (διαβάστε περισσότερα εδώ)
4 Μαρτίου, Haas VF-21 Livery
5 Μαρτίου, Williams FW43B
10 Μαρτίου, Scuderia Ferrari SF21

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2021 θα ξεκινήσει από το Μπαχρέιν στις 28 Μαρτίου, ενώ το μοναδικό χειμερινό τεστ εξέλιξης θα διεξαχθεί στις 12-14 του μήνα, πάλι στην πίστα του Σακχίρ.

Διαβάστε επίσης:
Ο Kimi Raikkonen μιλάει αποκλειστικά στο NewsAuto (vids)

«Κρυφή» βόλτα στο Σίλβερστον για τη νέα Williams (video)

Instagram F1 Live: Πουρναράκης-Σεϊτανίδης σχολιάζουν τα νέα της F1!

The post Η Haas VF-21 θα θυμίζει Ρωσική σημαία! appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα