Η Ford πατεντάρει σύστημα προβολής video σε SUV

Στο πλαίσιο διεύρυνσης των επιλογών ψυχαγωγίας στο αυτοκίνητο η Ford φαίνεται πως έχει πατεντάρισε ένα σύστημα με ενσωματωμένο προβολέα video στην πίσω πόρτα των SUV της.

Είναι πλέον δεδομένο πως η ψυχαγωγία στο αυτοκίνητο θα είναι μια εξαιρετικά σημαντική παράμετρος στο άμεσο μέλλον. Όλοι οι κατασκευαστές λοιπόν προσπαθούν να βρουν τρόπους διεύρυνσης των επιλογών ψυχαγωγίας που προσφέρουν στους πελάτες τους.

Σε

αυτό το πλαίσιο η Ford φαίνεται πως έχει καταλήξει σε μια αρκετά έξυπνη ιδέα που ταιριάζει με την λογική και την φιλοσοφία των SUV. Τα αυτοκίνητα της συγκεκριμένης κατηγορίας έχουν έναν εν γένει πιο περιπετειώδη χαρακτήρα που υπόσχεται και περισσότερη ελευθερία στις επιλογές κίνησης. Γιατί λοιπόν να μην προσφέρουν αντίστοιχα και επιλογές ψυχαγωγίας με πιο απελευθερωμένο πνεύμα; Σε πατέντα της Ford λοιπόν που έχει κατατεθεί στην αρμόδια αρχή στις ΗΠΑ φαίνεται ένα σύστημα προβολής video το οποίο είναι ενσωματωμένο στην πίσω πέμπτη πόρτα ενός SUV. Σύμφωνα με τα σχέδια που έχουν κατατεθεί φαίνεται πως το προβολέας είναι ενσωματωμένος με τέτοιο τρόπο ώστε να προβάλει εικόνα μακριά από το αυτοκίνητο έχοντας ανοιχτή την πίσω πόρτα.

Το σύστημα θα μπορούσε να αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμο για τους λάτρεις των εξορμήσεων στη φύση και του κάμπινγκ. Σίγουρα όμως σε τεχνικό επίπεδο τα αυτοκίνητα που θα εφοδιάζονταν με ένα τέτοιο σύστημα θα έπρεπε να έχουν ενδεχομένως μια δεύτερη μπαταρία αποκλειστικά για την τροφοδοσία του προβολέα.

Πάντως η συγκεκριμένη πατέντα έχει κατατεθεί από το 2017 και ακόμα και σήμερα κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει ένα το σύστημα θα φθάσει ποτέ στην παραγωγή. Αυτή είναι μια συνήθης τακτική των εταιριών οι οποίες κατοχυρώνουν τις ιδέες τους ακόμα και αν αυτές αργήσουν να κυκλοφορήσουν ή ενδεχομένως δεν φθάσουν ποτέ στην υλοποίηση.

The post Η Ford πατεντάρει σύστημα προβολής video σε SUV appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα