Η Bunte αποζημίωσε τους Schumacher

Η δικαστική διαμάχη της οικογένειας Schumacher με το περιοδικό Bunte, σχετικά με ψευδές δημοσίευμα για την πορεία της υγείας του άτυχου Michael, ολοκληρώθηκε. Και το γερμανικό έντυπο καλείται να καταβάλει αποζημίωση της τάξης των 50 χιλιάδων ευρώ.

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1, [email protected])

Όλα ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο του 2015 όταν στο πλαίσιο της «ανθρωποφαγίας» από τον κίτρινο Τύπο, υπήρξε δημοσίευμα που έκανε λόγο για «Χριστουγεννιάτικο Θαύμα», υποστηρίζοντας πως ο θρύλος της

F1 μπορούσε να περπατήσει ξανά.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο οι δικηγόροι της οικογένειας κατέθεσαν αγωγή και τότε το ρεπορτάζ μας έλεγε πως σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, θα έπρεπε να θεωρείται δεδομένο πως θα ερχόταν ευνοϊκή απόφαση, η οποία θα κυμαινόταν από τις 40 έως τις 100 χιλιάδες ευρώ (διαβάστε περισσότερα πατώντας εδώ).

Ίσως μάλιστα να θυμάστε πως στην πρώτη εκδίκαση αυτής της υπόθεσης, ο δικηγόρος των Schumacher, Felix Damn, είχε επιβεβαιώσει πως ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής δεν μπορούσε να περπατήσει (διαβάστε περισσότερα πατώντας εδώ).

Εκτός της προαναφερθείσας αποζημίωσης, η δικαστής Simone Kaefer του περιφερειακού δικαστηρίου του Αμβούργου, αποφάσισε το Bunte να πληρώσει και το 65% των εξόδων της δίκης. Αν το όνομά της σας θυμίζει κάτι, είναι διότι δεν είναι η πρώτη φορά που εκδικάζει υπόθεση με άρωμα Formula 1. Τον Ιανουάριο του 2014 είχε υπαγορεύσει στη Google το μπλοκάρισμα φωτογραφιών του σαδομαζοχιστικού οργίου που είχε πρωταγωνιστή τον πρώην πρόεδρο της παγκόσμιας ομοσπονδίας μηχανοκίνητου αθλητισμού, Max Mosley.

Η απόφαση αυτή ουσιαστικά προδικάζει και το αποτέλεσμα μίας άλλης δικαστικής διαμάχης της οικογένειας με σκανδαλοθηρικά γερμανικά ΜΜΕ, που υποστήριζαν τον περασμένο Ιούλιο πως ο Michael μίλησε για πρώτη φορά μετά το ατύχημα του κάνοντας σκι τον Δεκέμβριο του 2009.

Keywords
Τυχαία Θέματα