Η Alpine επιστρέφει σε 3-4 χρόνια

Οι πληροφορίες του NewsAuto.gr επιβεβαιώθηκαν και η Renault με την Caterham ανακοίνωσαν την από κοινού δημιουργία ενός sport αυτοκινήτου για καθημερινή χρήση, το οποίο θα φέρει το σήμα τόσο της Alpine όσο και της βρετανικής εταιρείας. Ο Όμιλος Caterham θα αποκτήσει το 50% της Automobiles Alpine Renault

και τον προσεχή Ιανουάριο θα προκύψει η εταιρεία Société des Automobiles Alpine Caterham, με επικεφαλής τον Μπερνάρντ Ολιβιέ, έως σήμερα αντιπρόεδρο της Renault.

Οι δύο εταιρείες θα λανσάρουν μέσα στα επόμενα 3 με 4 χρόνια τα sport μοντέλα – περιορισμένης αλλά και ευρείας παραγωγής – η κάθε μία με το δικό της σήμα. Τα αυτοκίνητα τόσο της Alpine όσο και της Caterham θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της Alpine στη Διέππη της Νορμανδίας, εκεί όπου σήμερα βρίσκεται η γραμμή παραγωγής του Clio RS και των αγωνιστικών αυτοκινήτων της Renault. Δεν ανακοινώθηκε ο αριθμός της ετήσιας παραγωγής του μοντέλου της Alpine, σύμφωνα πάντως με τις πληροφορίες δεν θα ξεπερνά τις 10.000 μονάδες.

«Η συνεργασία με την Caterham έχει ως στόχο ένα μακροπρόθεσμό και φιλόδοξο πρόγραμμα, τη δημιουργία ενός sport μοντέλου με το DNA της Alpine», δήλωσε ο Κάρλος Γκον, διευθύνων σύμβουλος της Renault. «Γνωρίζουμε καλά τις αγορές στις οποίες θα απευθυνθούμε και θα προσφέρουμε στους καταναλωτές προϊόντα συναρπαστικά και προσιτά, που συνδυάζουν την εμπειρία μας τόσο στην F1 όσο και στο τεχνολογικό κομμάτι», συμπλήρωσε ο Τόνι Φερνάντες, πρόεδρος του Ομίλου Caterham.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Γκον χαρακτήρισε «πρώιμη» οποιαδήποτε κουβέντα για ηλεκτρικό μοντέλο από την Alpine στο μέλλον. «Δεν αποκλείω όμως τίποτα», προσέθεσε με νόημα.





Keywords
Τυχαία Θέματα