Εταιρεία leasing αύξησε κατακόρυφα τα μισθώματα λόγω κορωνοϊού;

12:10 5/5/2020 - Πηγή: NewsAuto

Εταιρεία χρονομίσθωσης που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, με πρόφαση τον ιό αύξησε τα μηνιαία τιμολόγια μίσθωσης από 10% έως και 35%.

Ο κορωνοϊός περιορίζεται σιγά-σιγά σε ολόκληρο τον πλανήτη ωστόσο κάποιοι βιάστηκαν να μετακυλήσουν μέρος των απωλειών που πιθανό να καταγράψουν στους καταναλωτές. Ο λόγος για τη θυγατρική εταιρεία του

ομίλου Leaseplan στην Ελλάδα η οποία σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsauto.gr αύξησε από 10% έως και 35% τα μισθώματα στα καινούρια συμβόλαια που υπογράφουν με τους πελάτες τους.

Η βασική αιτία αύξησης των μηνιαίων μισθωμάτων προσδιορίζεται στην απότομη πτώση της μεταπωλητικής αξίας που αναμένει να καταγράψουν τα οχήματα που επιστρέφονται στις εταιρείες χρονομίσθωσης μετά τη λήξη των συμβολαίων! Τώρα αυτό γιατί το προβλέπει η συγκεκριμένη εταιρεία, είναι ένα ερώτημα…

Το Newsauto.gr επικοινώνησε με την Leaseplan Ελλάδος σχετικά με τις αυξήσεις που μας κατήγγειλαν οι αναγνώστες μας και σύμφωνα με όσα μας ανέφερε στέλεχος της εταιρείας χρονομίσθωσης. Η εταιρεία αρνήθηκε πως συμβαίνει κάτι τέτοιο και απάντησε:  «Οι τιμές των μισθωμάτων είναι δυναμικές και εξαρτώνται από την προσφορά και τη ζήτηση και φυσικά τη συμφωνία με τον πελάτη. Δεν υπάρχει οδηγία αύξησης των τιμών στα επίπεδα αυτά λόγω κορωνοϊού».

Ειδικότερα σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει το Newsauto.gr πελάτης εταιρείας χρονομίσθωσης κατάφερε να κλείσει ένα Volvo XC40 λίγο πριν επιβληθούν τα περιοριστικά μέτρα ώστε να μην εξαπλωθεί ο κορωνοϊός. Το μηνιαίο μίσθωμα ορίστηκε κοντά στα 450 ευρώ το μήνα. Αμέσως μετά το Πάσχα συνάδελφος του συγκεκριμένου στελέχους που είχε αποκτήσει το εταιρικό του Volvo XC40 αποφάσισε και εκείνος να παραγγείλει το ίδιο όχημα καθώς έληξε και το συμβόλαιο στο δικό του εταιρικό όχημα.

Ωστόσο η απάντηση της εταιρείας στο αίτημά του ήταν αρνητική για την απόκτηση του συγκεκριμένου μοντέλου με μηνιαίο μίσθωμα κοντά στα 450 ευρώ καθώς η εταιρεία χρονομίσθωσης το είχε αυξήσει κατά 100 έως 150 ευρώ και ανέρχονταν πλέον σε 550 ή 600 ευρώ εξαιτίας των ζημιών που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός στις αξίες των επιστρεφομένων μεταχειρισμένων εταιρικών αυτοκινήτων!

Στο συγκεκριμένο μοντέλο η αύξηση του μηνιαίου μισθώματος ανέρχονταν από 22% έως 34% ανάλογα με τον εξοπλισμό που θα επέλεγε ο χρήστης οπότε το μηνιαίο μίσθωμα γίνονταν απαγορευτικό αμέσως για τον χρήστη. Οι αυξήσεις στα μηνιαία μισθώματα των εταιρικών αυτοκινήτων φαίνεται ότι δεν αφορούσε μόνο στο συγκεκριμένο μοντέλο καθώς το στέλεχος αιτήθηκε στην εταιρεία χρονομίσθωσης να δει ποια μοντέλα μπορεί να αποκτήσει με το συγκεκριμένο μίσθωμα και προς μεγάλη του έκπληξη διαπίστωσε πως οι επιλογές του έχουν περιοριστεί πάρα πολύ και βέβαια τα μηνιαία μισθώματα αυξήθηκαν σε όλες τις κατηγορίες αυτοκινήτων!

Μετά από επικοινωνία που είχε με την εταιρεία χρονομίσθωσης για την άδικη αντιμετώπιση που είχε έναντι του συναδέλφου του τα στελέχη από την εταιρεία Leasing του απάντησαν πως οι αυξήσεις στα μηνιαία μισθώματα των νέων συμβολαίων προκλήθηκαν εξαιτίας της πτώσης των τιμών πώλησης που θα καταγράψουν τα επιστρεφόμενα μεταχειρισμένα εταιρικά αυτοκίνητα δημιουργώντας τεράστιες ζημιές σε όλες τις εταιρείες.

Χαρακτηριστικά ανέφεραν πως σε ένα Volvo V40 diesel τα στελέχη της εταιρείας χρονομίσθωσης εκτιμούσαν ότι θα εισέπρατταν πάνω από 15.500 ευρώ ενώ μετά την κορωνοϊό εποχή η τιμή διάθεσής τους εξαιτίας της κρίσης που έχει προκαλέσει ο επικίνδυνος ιός θα μειωθεί κατά τουλάχιστον 30% με αποτέλεσμα να πέσει κάτω από τις 11.000 ευρώ…

Σε κάποια άλλα μοντέλα που η μεταπωλητική αξία μειώνονταν λιγότερο τα μηνιαία μισθώματα αυξάνονταν σε πολύ μικρότερο ποσοστό καθώς οι απώλειες που πιθανόν να υπάρχουν στις αξίες μεταπώλησής τους ήταν μικρότερες.

Οπότε καλό θα είναι πριν επιλέξετε το εταιρικό σας αυτοκίνητο μέσω leasing να ρωτήσετε ποιο μοντέλο έχει την μικρότερη ζημία στην αξία μεταπώλησης, σε περίπτωση επιστροφής ώστε να γλιτώσετε τις επιπλέον επιβαρύνσεις στο μηνιαίο μίσθωμά σας…

Διαβάστε επίσης:

Ελλάδα: Πάνω από 7,4 δισ. ευρώ τα έσοδα από τους φόρους στα ΙΧ!

Γιατί οι όμιλοι VW και Daimler «πιέζουν» την Merkel!

Έρχονται «τρελές» προσφορές για αυτοκίνητο…

The post Εταιρεία leasing αύξησε κατακόρυφα τα μισθώματα λόγω κορωνοϊού; appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα