Εσύ το έχεις αυτό το σύνδρομο;

Υπάρχει ένα σύνδρομο που ονομάζεται “Σύνδρομο Εποχικών Σχέσεων” (“Seasonal Dating Disorder” -SDD). Και θα σας εξηγήσουμε ακριβώς τι είναι. Το μοτίβο σχέσεων όσων πάσχουν από SDD είναι συγκεκριμένο.

Μήπως συνηθίζετε να ψάχνετε σύντροφο το χειμώνα και να τον χωρίζετε το καλοκαίρι; Αν ναι τότε πάσχετε από SDD. Το χειμώνα αναζητούν έναν σύντροφο που τους κρατά “ζεστούς” και τους ικανοποιεί ερωτικά

κατά τους ψυχρούς μήνες. Μόλις όμως έρχεται το καλοκαίρι, οι “πάσχοντες” είναι πανέτοιμοι να εγκαταλείψουν τον/την σύντροφό τους, θέλοντας να ζήσουν νέες περιπέτειες. Τους καλοκαιρινούς μήνες, επιδιώκουν να ικανοποιήσουν την ανάγκη τους για ερωτική επιθυμία, όχι για αγάπη.

Σύμφωνα με την Independent, παρότι το σύνδρομο δεν έχει ιατρικά αναγνωριστεί, δεν σημαίνει ότι δεν είναι διαδεδομένο κοινωνικά, ενώ σύμφωνα με ψυχολόγους αφορά κυρίως νεαρά άτομα, με ηλικία λίγο πάνω από τα 20 χρόνια. Ψυχολόγοι εκτιμούν ότι τέτοια άτομα είναι συνήθως δύσκολο να δεσμευτούν. Χρησιμοποιούν ως δικαιολογία για την ασταθή συμπεριφορά τους τη διάθεση του καλοκαιριού, αλλά στην πραγματικότητα, δεν θέλουν να εμπλακούν σε μια ρομαντική σχέση με διάρκεια.

“Κάθε φθινόπωρο ψάχνω για σύντροφο, το καλοκαίρι θέλω να είμαι single”

Οι πάσχοντες έχουν δηλώσει ότι το χειμώνα και το φθινόπωρο θέλουν να είναι με κάποιον στον καναπέ ή να ππηγαίνουν βόλτες μαζί του κρατώντας το χέρι του. Θεωρούν υπέροχο να είναι σε σχέση το χειμώνα. Όμως δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να είναι μόνοι το καλοκαίρι. Οι μεγάλες βραδυνές βραδιές είναι ιδανικές για περιστασιακή διασκέδαση και ξεγνοιασιά Λένε ότι κανένας δεν θέλει να είναι μόνος το χειμώνα, γιατί είναι καταθλιπτικό.

Σύμφωνα με τη Mason, υπάρχουν τέσσερα ανεπίσημα συμπτώματα που μαρτυρούν ότι κάποιος πάσχει από το σύνδρομο SDD:

Δεν αντέχετε τη σκέψη να είστε μόνος/μόνη τις γιορτές των Χριστουγέννων και καταβάλλετε προσπάθεια το φθινόπωρο να βρείτε σύντροφο.Στην επέτειο του Αγίου Βαλεντίνου (ή περίπου μετά από τρεις μήνες σχέσης) ξεκινάτε να νιώθετε ότι βαριέστε ή ότι έχετε παγιδευτεί σε αυτή τη σχέση και αρχίζετε να ψάχνετε δικαιολογίες για να ξοδέψετε λιγότερο χρόνο με τον/την σύντροφό σας.Η ιδέα του να είστε μόνος/μόνη αρχίζει να σας δημιουργεί ικανοποίηση μετά από λίγο διάστημα και χωρίζετε είτε προκαλείτε με τη συμπεριφορά σας το/τη σύντροφό σας να σας χωρίσει.Έχετε επαναλάβει αυτό το μοτίβο συμπεριφοράς τουλάχιστον για τρία συνεχή χρόνια.
Keywords
Τυχαία Θέματα