Έρχεται το ηλεκτρικό Audi Q3

Η Audi ετοιμάζεται να παρουσιάσει ένα πλήρως ηλεκτρικό SUV βασισμένο πάνω στη νέα γενιά του Q3, σε ένα νέο μοντέλο που εντάσσεται στη γενικότερη στρατηγική της μάρκας προς την ηλεκτροκίνηση.

Το νέο ηλεκτρικό SUV

της Audi θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της VW στο Zwikau της Γερμανίας και θα μοιράζεται την τεχνολογία του με ένα αντίστοιχο μοντέλο της «αδερφής» φίρμας.

Θα αποτελεί το τρίτο ηλεκτρικό SUV στην νέα ηλεκτρική γκάμα της Audi, μετά το E-Tron που λανσαρίστηκε στην αγορά φέτος, αλλά και την αντίστοιχη έκδοση του μικρού Q2, που όμως θα απευθυνθεί μόνο στην αγορά των Η.Π.Α.

Στο ίδιο εργοστάσιο με το νέο ηλεκτρικό Q3 θα κατασκευάζεται επίσης το νέο μικρομεσαίο ηλεκτρικό μοντέλο ID. 3 της VW που θα βγει στην αγορά στις αρχές του 2020 και θα αποτελέσει το πρώτο της νέας ηλεκτρικής υπό-μάρκας της γερμανικής εταιρείας. Το 2021 θα ακολουθήσει το compact crossover I.D. Crozz.

Όλα τα παραπάνω μοντέλα της VW θα βασίζονται πάνω στη νέα MEB ηλεκτρική πλατφόρμα της μάρκας και αυτό αναμένεται να συμβεί και με το ηλεκτρικό Audi Q3. Θυμίζουμε ότι οι συμβατικές εκδόσεις του μοντέλου βασίζονται πάνω στην MQB πλατφόρμα της VW Group.

The post Έρχεται το ηλεκτρικό Audi Q3 appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα