Επίσημο: Στη Red Bull Racing o Sergio Perez

Πιστή στην υπόσχεσή της να αποφασίσει το όνομα του teammate του Max Verstappen για το 2021, πριν τα Χριστούγεννα, αποδείχθηκε η Red Bull Racing.

Κι όπως έχει διαρρεύσει εδώ και μερικά 24ωρα, ο εκλεκτός της αυστριακής ομάδας για το δεύτερο κόκπιτ της RB16B στο επόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα θα είναι ο Sergio Perez!

Ο Μεξικανός έχασε τη θέση του στη Racing Point (που σύντομα θα είναι Aston Martin Racing) από τον τέσσερις

φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Sebastian Vettel. Κατάφερε όμως με τις εμφανίσεις του στο δεύτερο μισό της σεζόν και ειδικά την παρθενική του νίκη, στο Sakhir Grand Prix, να πείσει τη Red Bull να επιλέξει αυτόν έναντι του επίσης διαθέσιμου Nico Hulkenberg και φυσικά του Alex Albon.

«Πήραμε το χρόνο μας ώστε να αξιολογήσουμε όλα τα διαθέσιμα δεδομένα και τις επιδόσεις των οδηγών και αποφασίσαμε πως ο Sergio ήταν ο κατάλληλος για να βρεθεί στο πλευρό του Max το 2021», είπε σχετικά ο επικεφαλής της ομάδας, Christian Horner. Η συμφωνία των δύο πλευρών είναι μονοετής αλλά με οψιόν επέκτασης.

Charging into 2021 with @SChecoPerez! #HolaCheco pic.twitter.com/CUE897LBvJ

— Aston Martin Red Bull Racing (@redbullracing) December 18, 2020

Όσο για τον Ταϊλανδό οδηγό, θα παραμείνει στην ομάδα και την «οικογένεια» της Red Bull. Στην RBR ως εφεδρικός οδηγός και οδηγός εξέλιξης. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση της ομάδας: «…επικεντρωμένος στην εξέλιξη ενόψει 2020, τη δουλειά στον προσομοιωτή και τις δοκιμές ελαστικών». Αλλά παράλληλα, γενικά στον οργανισμό στον οργανισμό έχοντας πλέον και ρόλο πρεσβευτή του «Wings For Life», πράγμα που είχε ανακοινωθεί εδώ και μερικές εβδομάδας και αποτελούσε ξεκάθαρη ένδειξη της πρόθεσης να διατηρηθούν οι σχέσεις των δύο πλευρών.

Ο 30χρονος σήμερα οδηγός γεννήθηκε στη Γουαδαλαχάρα του Μεξικό και ξεκίνησε να κάνει καρτ σε ηλικία 6 ετών. Οι πρώτες επιτυχίες του εκεί, τράβηξαν την προσοχή της Escuderia Telmex, με τον κολοσσό τηλεπικοινωνιών του Carlos Slim να στηρίζει την καριέρα του έκτοτε. Το 2005 έκανε το μεγάλο βήμα, μετακομίζοντας στην Ευρώπη, για να τρέξει στη Formula BMW. Μετά από τη συμμετοχή του στο A1 Grand Prix, ήρθε η Βρετανική F3 το 2007, το GP2 Asia Series και μετά το GP2 όπου στη δεύτερη σεζόν του είχε πρωταγωνιστικό ρόλο, κατακτώντας 5 νίκες και κλείνοντας τη σεζόν στη δεύτερη θέση.

Η επιτυχία αυτή τον έφερε στη Formula 1, αγωνιζόμενο για λογαριασμό της Sauber τη διετία 2011-2012. Τα τρία βάθρα του με την ελβετική ομάδα, αποτέλεσαν διαβατήριο για τη μεγάλη μεταγραφή στη McLaren το 2013. Όμως ήταν μία απογοητευτική σεζόν, που βάσει αποτελεσμάτων, αποτέλεσε πισωγύρισμα. Όμως εκεί δεν ήταν το τέλος του δρόμου αφού συνέχισε στη Force India.

Με την Ινδική ομάδα είχε πέντε σεζόν, με άλλες πέντε παρουσίες στο βάθρο και καθοριστικό ρόλο στην προσπάθεια σωτηρίας της ομάδας που στα μισά του 2018 έγινε Racing Point. Με αυτή, φέτος ανέβηκε στο βάθρο τερματίζοντας δεύτερος στο Grand Prix Τουρκίας και στο Grand Prix του Σακχίρ γεύτηκε για πρώτη φορά τη χαρά της νίκης. Αποτελέσματα που ήρθαν αφότου επιβεβαιώθηκε πως έχανε τη θέση του στην ομάδα. Τελικά έκλεισε τη σεζόν στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας οδηγών, με 125 πόντους στο ενεργητικό του – ήταν αναμφίβολα η καλύτερή του στη Formula 1.

Γι’ αυτό και έπεισε τη Red Bull Racing να αφήσει στην άκρη τη μόνιμη πρακτική αξιοποίησης οδηγών από την ακαδημία της και να του παραχωρήσει τη θέση του Albon.

Διαβάστε επίσης:
King Lewis: Η αποκλειστική συνέντευξη του Hamilton στο NewsAuto

Romain Grosjean: Ο οδηγός που βγήκε ζωντανός από την πύρινη κόλαση

Αποκλειστική συνέντευξη του οδηγού του Safety Car της F1, Bernd Maylander!

The post Επίσημο: Στη Red Bull Racing o Sergio Perez appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα