Επίδομα… αδείας για Hamilton!

Μπορεί στη Γερμανία ο Sebastian Vettel να του έκανε τη νίκη… δώρο, ωστόσο στην Ουγγαρία ο Lewis Hamilton έκανε μόνος του την τύχη του και εξασφάλισε εαυτόν, ξέγνοιαστες διακοπές!

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Σίγουρα έπαιξε το ρόλο της η βροχή του Σαββάτου που άλλαξε τα δεδομένα στις κατατακτήριες, επιτρέποντας

στις Mercedes να κάνουν lock out στην πρώτη σειρά του grid. Πράγμα που φάνταζε να έχει ελάχιστες πιθανότητες να συμβεί σε στεγνό, ειδικά βάσει των προβλημάτων των W09 να παραμείνουν εντός αγωνιστικής διαδρομής στις τρεις περιόδους ελεύθερων δοκιμών.

Σίγουρα έπαιξε το ρόλο του και ο Valtteri Bottas που κράτησε όσο μπορούσε πίσω του τις δύο Ferrari. Όμως και πάλι, ο παγκόσμιος πρωταθλητής τα έκανε όλα σωστά, τόσο σε βρεγμένο όσο και στεγνό και με τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του άνοιξε τη διαφορά του από τον Vettel στους 24 πόντους!

Ενώ απομένουν εννέα Grand Prix για την ολοκλήρωση της σεζόν, το πέμπτο συνεχόμενο βάθρο ενίσχυσε ακόμα περισσότερο τη θέση του Kimi Raikkonen που τους ακολουθεί.

Η βαθμολογία οδηγών:
Hamilton 213
Vettel 189
Raikkonen 146
Bottas 132
Ricciardo 118
Verstappen 105
Hulkenberg 52
Magnussen 45
Alonso 44
Perez 30
Sainz 30
Ocon 29
Gasly 26
Grosjean 21
Leclerc 13
Vandoorne 8
Ericsson 5
Stroll 4
Hartley 2
Sirotkin 0

Σε ομαδικό επίπεδο η Mercedes κρατήθηκε μπροστά από τη Ferrari ενώ τα συνεχιζόμενα προβλήματα αξιοπιστίας φαίνεται πως θέτουν τη Red Bull Racing από τώρα εκτός διεκδίκησης τίτλου – με όσες ελπίδες κι αν είχε. Πιο πίσω η Renault έχει μαξιλαράκι ασφαλείας ενώ η Haas βρίσκεται λίγο μπροστά από τις Force India και McLaren.

H βαθμολογία κατασκευαστών:
Mercedes 345
Ferrari 335
Red Bull Racing 223
Renault 82
Haas-Ferrari 66
Force India-Mercedes 59
McLaren-Renault 52
Toro Rosso-Honda 28
Sauber-Ferrari 18
Williams-Mercedes 4

Keywords
Τυχαία Θέματα