Επενδύσεις αυτοκινητοβιομηχανιών στο Πακιστάν

Η κυβέρνηση του Ισλαμαμπάντ έκανε ένα τεράστιο βήμα προς την ανοδική πορεία της αυτοκινητοβιομηχανίας της χώρας, δίνοντας την άδεια σε τρεις νέες μη ευρωπαϊκές εταιρείες να εγκαταστήσουν τις εγκαταστάσεις συναρμολόγησης αυτοκινήτων τους στο Πακιστάν. Ο λόγος για τις Kia-Lucky Motors Pakistan Limited, Nishat Group και United Motors.

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ ([email protected])

Οι συγκεκριμένες εταιρείες σε συνεργασία με τους τοπικούς εταίρους, θα επενδύσουν

372 εκατομμύρια δολάρια για τη δημιουργία μονάδων συναρμολόγησης και παραγωγής νέων αυτοκινήτων. Το Υπουργείο Βιομηχανίας και Παραγωγής επέτρεψε στις εταιρείες Kia-Lucky Motors Pakistan Limited και Nishat Group να εγκαταστήσουν μονάδες συναρμολόγησης και κατασκευής οχημάτων, στο πλαίσιο πάντα της επενδυτικής κατηγορίας Greenfield, όπως επιβεβαίωσε πρόσφατα ο Υπουργός Βιομηχανίας, Khizar Hayat Gondal, στο The Express Tribune.

Είπε με στόμφο, ότι αυτές οι εταιρείες θα έφερναν χωρίς εμπόδια ξένες επενδύσεις αξίας 372 εκατομμυρίων δολαρίων στον προυπολογισμό της χώρας. Η μέγιστη επένδυση ύψους 190 εκατομμυρίων δολαρίων θα γίνει από την Kia-Lucky, ακολουθούμενη από 164 εκατομμύρια δολάρια από τον όμιλο Nishat και 18,1 εκατομμύρια δολάρια από την United Motors, πρόσθεσε.

Να σημειωθεί εδώ, πως περισσότερες από εννέα εταιρείες είχαν ζητήσει άδεια να εγκαταστήσουν εργοστάσια παραγωγής, αλλά μόνο τρεις θα μπορούσαν να πάρουν την έγκριση, στην πρώτη αυτή φάση. Οι υπεύθυνοι στο Πακιστάν, δήλωσαν ότι τα έγγραφα των άλλων αιτούντων εταιριών εξετάζονται επίσης λεπτομερώς.

Keywords
Τυχαία Θέματα