Επανέρχεται το διαχρονικά ξεχωριστό Toyota 2000GT;

Είναι γεγονός, η Toyota τα τελευταία χρόνια και κάτω από την εποπτεία του Προέδρου Akio Toyoda, διάγει μία περίοδο έντονης δημιουργικότητας, παρουσιάζοντας μοντέλα που μέχρι πριν από μία δεκαετία ούτε ο πιο φανατικός φίλος της εταιρείας θα μπορούσε να φανταστεί ότι θα υπήρχαν στην γκάμα.

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Ανάμεσα στην λίστα των μοντέλων που έχουν στόχο την οδηγική απόλαυση, δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν τα GT86, Yaris GRMN, η νέα

Supra, αλλά και το νέο hypercar των 1.000 ίππων που αναμένεται να βασιστεί στο πρωτότυπο GR Super Sport Concept που έκανε την επίσημη εμφάνισή του στο τελευταίο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο. Δεν ξεχνάμε βέβαια και τον μελλοντικό ανταγωνιστή του Mazda MX-5, που θα εμπνέεται από το S-FR Concept.

Αλλά κάθε συζήτηση σχετικά με τα μοντέλα της Toyota που προσφέρουν οδηγικές απολαύσεις, θα πρέπει να ξεκινά από το θρυλικό 2000GT, ένα αυτοκίνητο που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1967, όντας το πρώτο ιαπωνικό σπορ κουπέ μοντέλο, το οποίο δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Yamaha. Έχοντας λοιπόν στο μυαλό του το πρώτο εκ των αμιγώς σπορ μοντέλων της Toyota, o σχεδιαστής Li Yulin δημιούργησε μία μελλοντική έκδοση του 2000GT με κύρια χαρακτηριστικά τις ρετρό χυτές γραμμές και τα ιδιαίτερης έμπνευσης πίσω φωτιστικά σώματα.

Επίσης, το κατά φαντασία νέο ιαπωνικό κουπέ ξεχωρίζει από το μακρύ καπό (ένα από τα γνωρίσματα του αυθεντικού μοντέλου), την τοποθετημένη πίσω καμπίνα των επιβατών, την double-bubble οροφή και τους μεγάλους τροχούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα