Ένα τραγούδι για τον Ayrton (video)

11:34 1/5/2019 - Πηγή: NewsAuto

Άλλη μία θλιβερή επέτειος, άλλη μία Πρωτομαγιά όπου το μυαλό ταξιδεύει στον αείμνηστο Ayrton Senna. Τον οδηγό-θρύλο που «έφυγε» κατά τη διάρκεια του Grand Prix Αγίου Μαρίνου του 1994.

Πέτυχε όσα λίγοι, λατρεύτηκε όσο ελάχιστοι και γι’ αυτό το λόγο ακόμα και σήμερα η μνήμη του παραμένει ζωντανή. Ο Ayrton είναι ακόμα εδώ, στις καρδιές των απανταχού φίλων της

ταχύτητας. Εμπνέει νέους οδηγούς, έχει αφήσει σπουδαία κληρονομιά και ο θρύλος του είναι σίγουρο πως δεν θα σβήσει ποτέ…

Όμως εκτός από ταλαντούχους στο τιμόνι, εμπνέει και καλλιτέχνες. Όπως ο Ιταλός συνθέτης και στιχουργός Paolo Montevecchi, που έγραψε ένα τραγούδι για τον Ayrton, το οποίο ερμήνευσε ο γνωστός σε όλους Lucio Dalla.

Πριν πέντε χρόνια, είχα την τιμή να βρεθώ στις εκδηλώσεις για τα 20 χρόνια από την απώλεια του Senna, που έλαβαν χώρα στην πίστα της Ίμολα. Παρέα με τα μέλη της Nationale Piloti, της ποδοσφαιρικής δηλαδή ομάδας των πιλότων της Formula 1, βρεθήκαμε σε ένα γκαλά τα έσοδα του οποίου πήγαν στο Ινστιτούτο «Ayrton Senna».

Εκεί βρέθηκε και ο Montevecchi που ανέβηκε στη σκηνή και ερμήνευσε ο ίδιος το τραγούδι για τον Ayrton, σε μία σπάνια live εκτέλεση που συγκίνησε. Όχι μόνο εμάς αλλά και την ανιψιά του θρύλου της F1, Paula Senna, που ήταν παρούσα στην εκδήλωση.

Ακούστε το πατώντας play…

The post Ένα τραγούδι για τον Ayrton (video) appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα