Ένα εξωπραγματικό Lada!

Ένας Ρώσος χομπίστας μεταμορφώνει το θρυλικό Lada 2103 σε ένα πανέμορφο και ιδιαίτερης σχεδίασης όχημα.

Το Lada 2103 βγήκε στην αγορά το 1972, βασιζόταν στο Fiat 124 και κατάφερε να γίνει ένα μοντέλο-σύμβολο της πάλαι ποτέ υπερδύναμης της Σοβιετικής Ένωσης. Πλέον το συγκεκριμένο μοντέλο αποτελεί δείγμα προς εξαφάνιση, αν και

συχνά πυκνά εμφανίζεται σε διάφορες ιστοσελίδες, κυρίως χωρών του πρώην Ανατολικού Μπλοκ. Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με μία πολύ ιδιαίτερη μετατροπή, που δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο. Ο 29χρονος Σεργκέι Γκράτσεφ, προφανώς έχοντας αρκετό μεράκι, κατάφερε να μεταμορφώσει το «2013» σε ένα μοναδικό, για τα σημερινά δεδομένα, αυτοκίνητο, τόσο σχεδιαστικά, όσο και μηχανικά. Αυτό που ξεχωρίζει είναι φυσικά ο εξωτερικός κίτρινος χρωματισμός, αλλά και η νέα τάση για τις μετατροπές με τον κωδικό «Hellaflush», που ουσιαστικά είναι η τοποθέτηση ζαντών που να εξέχουν από τα φτερά. Εδώ, ο Σεργκέι έψαξε και βρήκε ζάντες 15 ιντσών από ιαπωνικό φορτηγό, με αντίστοιχο πλάτος 9,5 ίντσες και «αφαλό» από μαγνήσιο, ενώ δεν παρέλειψε να τοποθετήσει αερανάρτηση της Accuair, όπως και πολλά άλλα στοιχεία από την πρώτη γενιά της BMW Σειράς 3 (Ε21).

Κάτω από το αμάξωμα ο ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου Lada 2103 έχει αντικαταστήσει τον ορίτζιναλ κινητήρα, με ένα τετρακύλινδρο, δίλιτρο μοτέρ με δύο εκκεντροφόρους επικεφαλής της Dellorto, που φορούσε το Fiat 132, ενώ έχει αντικατασταθεί και η εξάτμιση. Τέλος, ο χώρος του κινητήρα είναι εμφανής και έχει επενδυθεί περιμετρικά με δέρμα.

The post Ένα εξωπραγματικό Lada! appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα