Ένα Jeep Gladiator έτοιμο για… πόλεμο!

Τα Jeep γεννήθηκαν προκειμένου να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες του στρατού, τώρα φαίνεται να επιστρέφουν στις ρίζες τους με την αποκάλυψη του ολοκαίνουργιου Gladiator XMT.

Εξελίχθηκε από την AM General, ένα ελαφρύ τακτικό όχημα που εισήχθη νωρίτερα σήμερα στην ετήσια συνάντηση και έκθεση της Ένωσης Στρατού των ΗΠΑ. Αποκαλείται “Extreme Military-Grade Truck (XMT)”, βασίζεται στο Gladiator

και τροποποιείται από την AM General. Η εταιρεία δεν μπήκε σε λεπτομέρειες, είπε όμως ότι έχει εντοπίσει μια σειρά εξαρτημάτων που ενισχύουν την ικανότητα του Gladiator εκτός δρόμου. Είναι εξοπλισμένο με έναν ανθεκτικό μπροστινό προφυλακτήρα, μια προστατευτική μάσκα αλλά και ένα βαρούλκο. Μπορούμε επίσης να δούμε σωληνωτές πόρτες και ειδικά καθίσματα με ιμάντες τριών σημείων. Το όχημα διαθέτει και νέους καθρέφτες και ειδικούς τροχούς με ελαστικά BFGoodrich.

Λίγα έγιναν γνωστά για το φορτηγό, ωστόσο, ο επικεφαλής της Jeep Βόρειας Αμερικής, Jim Morrison, δήλωσε ότι το Gladiator αποτελεί το “τέλειο θεμέλιο για αυτό το εξαιρετικά ικανό στρατιωτικό όχημα” καθώς διαθέτει “απίστευτες γωνίες προσέγγισης, ράμπας και διαφυγής”, αλλά και ευελιξία. Ενώ το Gladiator XMT είναι πρωτότυπο, οι εταιρείες ανέφεραν ότι το εκτός δρόμου όχημα θα μπορούσε να εισέλθει στην παραγωγή κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2020. Η Jeep δήλωσε επίσης ότι θα μπορούσε να προσφέρει μια έκδοση diesel, καθώς ο EcoDiesel V6 3.0 λίτρων θα διατεθεί στο Gladiator το επόμενο έτος. Παράγει 264 PS και ροπή 599 Nm. Θα υπάρχει επίσης ένας βενζινοκινητήρας Pentastar V6 3,6 λίτρων με 289 PS και ροπή 352 Nm.

The post Ένα Jeep Gladiator έτοιμο για… πόλεμο! appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα