Ένα Hyundai παντός εδάφους!

Ορισμένες ιδέες τελικά δεν είναι τόσο τρελές όσο αρχικά φαίνονται. Το ίδιο ισχύει και στην αυτοκινητοβιομηχανία. Τελευταίο μάλιστα και πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η πρόσφατη μελέτη σχεδίασης της Hyundai, το εκκεντρικό Grappler.

Η αυτοκινητοβιομηχανία της Νότιας Κορέας έχει μετατρέψει το Veloster σε ένα hardcore off-roader. Φορτωμένο με αξεσουάρ και μερικές σοβαρές βελτιώσεις στο αμάξωμα, η φιλοσοφία του Hyundai Grappler ταιριάζει γάντι στην έκθεση

SEMA στο Λας Βέγκας, η οποία φιλοξενεί χιλιάδες πωλητές και επισκέπτες κάθε χρόνο. Το Grappler είναι ένα σπορ όχημα με περιπετειώδη ανησυχίες, με σημαντικά αυξημένη απόσταση από το έδαφος και αντίστοιχες γωνίες προσέγγισης και διαφυγής με εκείνες του Jeep Wrangler. Μπορεί να προσεγγίσει οποιοδήποτε τερέν ανεξαρτήτως συνθηκών, χάρη μεταξύ άλλων και στους τεράστιους τροχούς Meting Racing.

Σύμφωνα με το θέμα σχεδίασης “λειτουργικής αντοχής” αυτού του concept, οι κατασκευαστικές καινοτομίες δίνουν και παίρνουν. Στο επάνω μέρος του αυτοκινήτου υπάρχει ένα αφαιρούμενο ηλιακό πάνελ από τη Goal Zero. Αυτό παρέχει την απαραίτητη ενέργεια στο εσωτερικό του οχήματος. Το καπό της Seibon, είναι κατασκευασμένο από ελαφριά ανθρακονήματα και αποβάλλει κυρίως τη θερμότητα του κινητήρα. Η Hyundai δεν ανέφερε ποιο είναι ο κινητήρας που μπορεί να κρύβει ανάμεσα στα εμπρός φτερά του, αλλά ελπίζουμε ότι είναι τουλάχιστον τόσο ισχυρός όσο ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας που βρίσκεται στο Veloster N. Εάν η στάση του Grappler και τα αξεσουάρ του δεν το έκαναν να φαίνεται αρκετά επιθετικό, το ειδικό κιτ αμαξώματος της Hyundai το κάνει πραγματικά ποπ. Ομοίως, ένα σύστημα εξάτμισης Cat-back της Borla διασφαλίζει ότι το πρωτότυπο έχει δυνατή ψυχή, έτοιμο για όλα.

Η καμπίνα του Grappler είναι εξοπλισμένη εκτός από τον απαραίτητο κλωβό ασφαλείας με σύστημα έλξης, φτυάρι, ειδικό φωτισμό ακόμη και μια σκηνή Napier. Τα καθίσματα Recaro είναι διακοσμημένα με μοτίβο houndstooth δίνουν άλλο τόνο στην καμπίνα. Προκειμένου να μην ξεπεράσει τις εταιρείες aftermarket, η Hyundai προσφέρει επίσης μερικά έξτρα αξεσουάρ.

The post Ένα Hyundai παντός εδάφους! appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα