Ένα Ford GT με… στρατοσφαιρική ισχύ 2.000 ίππων!

Η ηλεκτροκίνηση πλησιάζει με γοργά βήματα και τα υπεραυτοκίνητα, οι λάτρεις όμως των πανίσχυρων υπεραυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης μπορούν ακόμη να χαίρονται, όσο υπάρχουν εταιρίες όπως η Heffner Performance και αυτοκίνητα σαν αυτό εδώ το Ford GT.
ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Με εμπειρία που μετρά πλέον δύο δεκαετίες “τουμπανιάσματος” εξωτικών αυτοκινήτων η σχετικά άγνωστη Heffner Performance

δεν πρόκειται να… παραμείνει για πολύ έτσι στην παγκόσμια σκηνή, ύστερα και από το κτήνος που δημιούργησε, έχοντας σαν βάση ένα προηγούμενης γενιάς Ford GT.

Το 2006 η εταιρία πείραξε το πρώτο της δίτουρμπο Ford GT και στα δώδεκα χρόνια που μεσολάβησαν από τότε όπως καταλαβαίνετε έχει μπει πολύ νερό στο αυλάκι. Στην τελευταία της δημιουργία η ισχύς του V8 των 5,4 λίτρων έχει εκτοξευτεί κυριολεκτικά στους 2.000 ίππους με την εταιρία να αναφέρει μάλιστα ότι αυτό το νούμερο αφορά τη δύναμη που φτάνει στους πίσω τροχούς! Αναμένουμε με μεγάλη αγωνία ένα βίντεο που θα επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές. Φανταζόμαστε και εσείς.

Η τιμή για το “πακέτο” βελτίωσης stage 2 της Heffner Performance δεν ανακοινώνεται και για να την μάθει κανείς πρέπει να επικοινωνήσει μαζί τους. Τα 35.000 δολάρια Η.Π.Α. που κοστίζει όμως το… “βασικό” πρώτο στάδιο, που ανεβάζουν τη δύναμη στους 975 ίππους, είναι μια καλή αφετηρία για υποθέσεις. Όπως και να έχει με τέτοια δύναμη και για ένα κλάσμα του κόστους κάποιος μπορεί να κάνει χοντρή πλάκα σε ιδιοκτήτη για παράδειγμα μιας πανάκριβης Bugatti Chiron.

Ανάμεσα στις πολλές αλλαγές στις οποίες έχει προχωρήσει η Heffner Performance (φρένα, τροχοί και αναρτήσεις) περιλαμβάνεται και η ενίσχυση του πλαισίου του Ford GT, αφού το μόνο σίγουρο είναι ότι οι σχεδιαστές τους δεν πίστευαν ποτέ ότι θα έφτανε τόσο ψηλά η δύναμη του μεγάλου V8. Θέλουμε ένα διακαώς.

Keywords
Τυχαία Θέματα