Ένα Fiat Cinquecento με κινητήρα από superbike (vid)

Όλοι γνωρίζουμε ότι το Fiat Cinquecento αποτελούσε ένα μικροσκοπικών διαστάσεων αυτοκίνητο πόλης, με την παραγωγή του να σταματά πριν από 20 χρόνια. Αυτό που το χαρακτήριζε ήταν η ευκολία στη χρήση του και οι αναιμικές επιδόσεις, κάτι που αποτελεί άγνωστη λέξη για το μοντέλο των φωτογραφιών.

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Όπως βλέπετε ξεκάθαρα, το τουμπανιασμένο Cinquecento, διατηρεί μόνο ορισμένα στοιχεία από την σχεδίασή του. Κατά τα άλλα, έχει αλλάξει ριζικά όλη η διάταξη της ανάρτησης και των υπόλοιπων μηχανικών μερών. Το τετρακύλινδρο σύνολο

των 899 cc έχει αντικατασταθεί από έναν κινητήρα μοτοσικλέτας και πιο συγκεκριμένα από την Kawasaki ZX-14R του 2012, ο οποίος στροφάρει στις 12.000 rpm, με την ισχύ να σκαρφαλώνει στους 250 ίππους.

Επίσης, χάρη στα φαρδύτερα φτερά, έχουν τοποθετηθεί μεγαλύτερης διαμέτρου σλικ ελαστικά, ενώ δεν λείπει και η χειροποίητη εξάτμιση. Αντίστοιχη είναι η εικόνα του εσωτερικού, όντας λιτό και απέριττο, όπου κυριαρχούν στοιχεία όπως ο κλωβός ασφαλείας, το σπορ τιμόνι και τα βασικά όργανα.

Δείτε παρακάτω το βίντεο όπου δείχνει τις δυνατότητες εντός πίστας του μεταμορφωμένου Cinquecento:

Keywords
Τυχαία Θέματα