Έμπρακτη περιβαλλοντική συνείδηση από τη Honda

Η Honda δημοσίευσε την Περιβαλλοντική Ετήσια Έκθεση 2012, συνοψίζοντας τα αποτελέσματα  των περιβαλλοντικών πρωτοβουλιών της εταιρίας για το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου, 2012, καθώς και στόχους για το επόμενο.

Για να αντιμετωπίσει θέματα κλιματικής αλλαγής και ενέργειας, τα οποία θεωρεί ως τα σημαντικότερα στη διαχείριση της εταιρίας της, η Ιαπωνική εταιρεία έχει θέσει στόχους για μείωση των εκπομπών CO2 από μοτοσικλέτες,

αυτοκίνητα και power products που πουλά σε όλο τον κόσμο. Επιπλέον, στο πλαίσιο των προσπαθειών της να ελαχιστοποιήσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των εταιρικών δραστηριοτήτων της στην Ιαπωνία, η Honda έχει καταρτίσει μεσοπρόθεσμα σχέδια για περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες σχετικές με εταιρικές δραστηριότητες. Στην έκθεση της, παρουσιάζει μία μεγάλη ποικιλία πληροφοριών, όπως στόχους και σχέδια και την πρόοδο που έχει σημειωθεί κατά τη διάρκεια του προηγούμενου οικονομικού έτους.

Η Περιβαλλοντική Ετήσια Έκθεση που δημοσιεύεται κάθε χρόνο από το 1999 και φέτος βρίσκεται στην 15η έκδοσή της, αποτελεί αφενός μία ετήσια έκθεση για τους στόχους και την πρόοδο των περιβαλλοντικών πρωτοβουλιών, αφετέρου ένα εργαλείο επικοινωνίας για τη συλλογή πληροφοριών και σχολίων από διάφορους ανεξάρτητους φορείς σχετικά με τις περιβαλλοντικές πολιτικές και πρακτικές της Honda.

Τι έλεγε όμως αυτή; Ως γνωστόν, ο στόχος παγκόσμιων ρύπων CO2 είναι να έχουν μειωθεί κατά 30%. Η Honda λοιπόν σημείωσε ήδη μείωση της τάξης του 9.5% στα αυτοκίνητα, 21.1% στις μοτοσυκλέτες και 13.5% σε προϊόντα ισχύος.

Παράλληλα, έχει πετύχει μείωση εκπομπών ρύπων κατά 4.9% σε ότι αφορά στις εταιρικές της δραστηριότητες και 18.4% στον τομέα των logistics. Η μείωση της χρήσης των επικίνδυνων ουσιών έχει μειωθεί σχεδόν κατά το ήμισυ ενώ ενδιαφέρον έχουν και τα στοιχεία σχετικά με την ανακύκλωση πόρων και τους υδάτινους πόρους.

Η Honda λοιπόν είχε μηδενικά απόβλητα υγειονομικής ταφής, στα αυτοκίνητα το ποσοστό ανακύκλωσης ASR έφτασε το 93.3% ενώ το ποσοστό απόδοσης ανακύκλωσης στους μοτοσυκλέτες ορίστηκε στο 87.7%.

Τέλος, σε ότι αφορά στη χρήση νερού στις εταιρικές δραστηριότητες, επιτεύχθηκε μείωση της τάξης του 42.4%.

Keywords
Τυχαία Θέματα