Δοκιμή: Opel Astra Hybrid
Με το diesel να αποτελεί μία μάλλον ξεπερασμένη επιλογή και το plug-in υβριδικό να ξεφεύγει από αρκετά μπάτζετ, η ενδιάμεση πρόταση στη γκάμα του νέου Astra είναι με διαφορά η πιο λογική.
Η πρώτη μας επαφή με το facelift της έκτης γενιάς του Astra έγινε στην Κροατία, όπου η Opel μας υπενθύμισε ότι παραμένει ένα συμβατικό οικογενειακό αυτοκίνητο, με τη διαφορά πως πλέον
Γνωρίζοντας ότι είναι αρκετοί ακόμα οι άνθρωποι στην Ευρώπη που θέλουν και μπορούν να αξιοποιήσουν ένα πετρελαιοκίνητο, η γερμανική εταιρεία πολύ έξυπνα αποφάσισε να τοποθετήσει τη diesel έκδοση στη βάση της γκάμας -και μάλιστα με στάνταρ αυτόματο κιβώτιο.
Όμως, επειδή ζούμε στην εποχή του εξηλεκτρισμού, το Astra Hybrid όφειλε να «παίξει» τιμολογιακά κοντά στο diesel, όπως και έγινε. Συνεπώς, η Opel δίνει την ελευθερία της επιλογής ανάμεσα σε δύο τεχνολογίες κίνησης που πάνω-κάτω είναι στα ίδια χρήματα.
Δοκιμασμένος συνδυασμός
Στην περίπτωσή μας -και έχοντας ήδη κάνει test drive το κορυφαίο Astra με το plug-in υβριδικό σύστημα και την «τσιμπημένη» τιμή- έχουμε το υβριδικό Astra, με τον γνωστό 1.200άρη turbo τρικύλινδρο και την ήπια υβριδική υποβοήθηση 48V.
Το μοτέρ συνεργάζεται με ηλεκτροκινητήρα ενσωματωμένο στο νέο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη έξι σχέσεων. Η συνολική ισχύς του συστήματος φτάνει τους 145 ίππους και η μέγιστη ροπή τα 230 Nm. Το «0-100» έρχεται σε 9,0 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 210 χλμ./ ώρα.
Η μπαταρία του υβριδικού συστήματος φορτίζεται κατά την κίνηση μέσω της ανάκτησης ενέργειας, επομένως δεν υπάρχει ανάγκη εξωτερικής φόρτισης, σε αντίθεση με το plug-in υβριδικό.
Ο ηλεκτροκινητήρας μπορεί να αναλάβει την κίνηση του αυτοκινήτου για λίγο και υπό χαμηλό φορτίο, δηλαδή στην πόλη, ενώ παράλληλα υποστηρίζει τον βενζινοκινητήρα για καλύτερες ρεπρίζ.
Τι έχει αλλάξει
Η ανανέωση του Astra εμπεριείχε μικρές αισθητικές αλλαγές, με την κύρια προσθήκη να αφορά στους νέους προβολείς Intelli-Lux HD οι οποίοι αποτελούν προηγμένη τεχνολογία των Γερμανών, προσαρμόζονται στις συνθήκες και κάνουν τη νύχτα-μέρα.
Επίσης, το λογότυπο Opel Blitz είναι φωτιζόμενο και ενσωματώνεται στην μπάνικη μάσκα Opel Vizor, οπότε το Astra αποκλείεται να μην τραβήξει μερικά βλέμματα.
Στο εσωτερικό, ξεχωρίζουν τα πολύ άνετα Intelli-Seats που αποτελούν βασικό εξοπλισμό και είναι εργονομικά σχεδιασμένα για να σε κρατούν ξεκούραστο για ώρες.
Τα ανανεωμένα γραφικά των οθονών, η βελτιωμένη λειτουργία του infotainment (οθόνη 10,0 ιντσών) και οι νέες επενδύσεις από ανακυκλωμένα υλικά αποτελούν τις βασικότερες αλλαγές στην υπόλοιπη καμπίνα.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Αυτοκίνητο
- Προσοχή σε αυτά τα παιδικά καθίσματα — Άνοιξε η πόρπη, εκτινάχθηκε το ομοίωμα
- GAC AION: Με ποια κορυφαία ομάδα της Premier League συνεργάζεται
- Δοκιμή: Opel Astra Hybrid
- Oλυμπία Οδός: Σε λειτουργία η χιλιομετρική χρέωση και στον Κόμβο Γαστούνης
- Formula 1 || 2026 F1 GP Singapore – Κυριακή, 11 Οκτωβρίου στις 15:00
- Chery Tiggo 4: Στο Top 5 των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο
- Νέα BMW iX4: Κουπέ γραμμή, αυτονομία έως 828 km [video]
- Όταν το φρενάρισμα επιστρέφει ενέργεια
- Αυτός είναι ο ελληνικός δρόμος που κάνει τον γύρο του κόσμου και χαρίζει άφθονα γέλια -Το viral video
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις NewsAuto
- Τελευταία Νέα NewsAuto
- Δοκιμή: Opel Astra Hybrid
- Oλυμπία Οδός: Σε λειτουργία η χιλιομετρική χρέωση και στον Κόμβο Γαστούνης
- Αυτή η Bugatti Veyron έσπασε τα ταμεία (+ video)
- Πόσο πάει το «μαλλί» για μία Porsche 944 shooting brake;
- Ήταν όνειρο έγινε πράξη: Ο Λιούις Χάμιλτον παραλαμβάνει την «ολοκαίνουρια» Ferrari F40
- MotoGP Ινδονησία: Η ευκαιρία της Aprilia, οι αλλαγές κανονισμών, το πρόγραμμα και οι προβλέψεις
- F1 GP Σιγκαπούρης: Το πρώτο Sprint στην Marina Bay υπόσχεται ανατροπές
- Ποιος έδωσε την ιδέα για τη Ferrari Luce;
- Το INEOS Grenadier αναλαμβάνει υπηρεσία!
- Η BMW iX4 στην AUTO ATHINA 2026: Η Αθήνα κλέβει την παράσταση από το Παρίσι!
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Αυτοκίνητο
- Αυτός είναι ο ελληνικός δρόμος που κάνει τον γύρο του κόσμου και χαρίζει άφθονα γέλια -Το viral video
- Formula 1 || 2026 F1 GP Singapore – Κυριακή, 11 Οκτωβρίου στις 15:00
- Όταν το φρενάρισμα επιστρέφει ενέργεια
- Νέα πρόστιμα μαμούθ σε παραβατικά πρατήρια υγρών καυσίμων αλλά και σε εταιρείες
- Chery Tiggo 4: Στο Top 5 των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο
- Νέα BMW iX4: Κουπέ γραμμή, αυτονομία έως 828 km [video]
- Προσοχή σε αυτά τα παιδικά καθίσματα — Άνοιξε η πόρπη, εκτινάχθηκε το ομοίωμα
- GAC AION: Με ποια κορυφαία ομάδα της Premier League συνεργάζεται
- Η Citroen στο Σαλόνι Παρισιού 2026 με δύο νέα concept cars



