Δήμος Τρικκαίων: Οι πολίτες αποφασίζουν για την κινητικότητα

12:04 9/7/2019 - Πηγή: NewsAuto

Ο Δήμος Τρικκαίων στο πλαίσιο εκπόνησης του Σχεδίου βιώσιμης αστικής κινητικότητας της πόλης προέβη στην διαμόρφωση τριών εναλλακτικών σεναρίων για το μελλοντικό σύστημα κινητικότητας της πόλης και καλεί τους πολίτες της να συμμετέχουν στην τελική επιλογή.

Ειδικότερα ο Δήμος δίνει βήμα σε όλες και όλους τους κατοίκους των Τρικάλων να καταθέσουν την άποψή τους μέσω ειδικής φόρμας στο Διαδίκτυο.

Σε αυτή παρουσιάζονται τα τρία σενάρια που επελέγησαν από την ειδική ομάδα επιστημόνων που, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, εκπονήθηκαν για να βελτιωθεί το

κυκλοφοριακό στα Τρίκαλα.

Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη προσπάθεια που υλοποιείται στο σχέδιο των ΣΒΑΚ, των Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας.

Οι επιστήμονες που ανέλαβαν το μεγάλο αυτό έργο, μαζί με φορείς και πολίτες που ήδη έχουν απαντήσει σε ερωτηματολόγια, συνέλεξαν δεδομένα, αξιολόγησαν την κατάσταση τις ανάγκες και τα προβλήματα στην πόλη.

Ετσι, μετά από δύο δημόσιες διαβουλεύσεις, διαμόρφωσαν τρία εναλλακτικά σενάρια για τη ανάπτυξη του μελλοντικού συστήματος κινητικότητας της πόλης.

Τα τρία σενάρια, από τα οποία πρέπει να επιλέξουν ένα οι πολίτες του Δήμου Τρικκαίων περιλαμβάνουν:

Προτεραιότητα στις καθαρές μορφές μετακίνησης με τη δυναμική αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και καινοτομιών.

Περισσότερος χώρος στις ήπιες μορφές μετακίνησης. Ενίσχυση πεζών και ποδηλάτων.

Αποδοτικότερη κυκλοφορία οχημάτων. Διαχείριση κυκλοφορίας, αστυνόμευση και οργάνωση εμπορευματικών μεταφορών.

Αυτά τα σενάρια μελλοντικής κατάστασης περιγράφουν την προτεραιότητα που θα πρέπει να δοθεί στον σχεδιασμό του συστήματος αστικής κινητικότητας των Τρικάλων. Θα αποτελούν, δηλαδή, τον οδηγό για την προώθηση και εφαρμογή νέων μέτρων και υποδομών.

Αυτό που θα πρέπει να κάνει ο πολίτης, είναι πολύ απλό:

Να διαβάσει και να μελετήσει τα τρία σενάριαΝα μπει σε συγκεκριμένο σύνδεσμο στο διαδίκτυοΝα επιλέξει το σενάριο που πιστεύει ότι θα πρέπει να αποτελέσει τη βάση για τη διαμόρφωση του συστήματος αστικής κινητικότητας στα Τρίκαλα.

Με τον τρόπο αυτόν, ο Δήμος Τρικκαίων απευθύνεται ξανά στους πολίτες και, σε συνδυασμό με τα επιστημονικά δεδομένα και μετρήσεις, διαμορφώνει τη νέα πόλη του 21ου αιώνα.

Ο σύνδεσμος της έρευνας είναι στη διεύθυνση:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdbN67ubtvtk2f5YZsXRWm4dgKqI9AQiYD1-NOME4n4l9fR0g/viewform

The post Δήμος Τρικκαίων: Οι πολίτες αποφασίζουν για την κινητικότητα appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα