Δείτε το ρεκόρ του Civic Type-R στο Spa (video)

Επειδή μια εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις παρακολουθήστε το γύρο με τον οποίο το Honda Civic Type-R έσπασε το ρεκόρ γύρου για μπροσθιοκίνητο αυτοκίνητο παραγωγής στο Spa.Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Σταματώντας το ρολόι στα 2:53.72 το Type-R κατάφερε να γίνει το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής με κίνηση μόνο εμπρός που έχει μπει στην διάσημη πίστα του Spa-Francorchamps.

Το συγκεκριμένο

ρεκόρ είναι μέρος του προγράμματος Type R Challenge 2018 στο πλαίσιο του οποίου η Honda στοχεύει στην επιτυχία νέων ρεκόρ γύρου σε πέντε διάσημες πίστες της Ευρώπης ξεκινώντας από το Magny-Cours για να συνεχίσει τώρα με το Spa και αργότερα με το Silverstone, το Estoril και το Hungaroring. Βέβαια εκτός από αυτά το Type R κρατά ακόμα και το ρεκόρ στο Nurburgring που εξακολουθεί να αντιστοιχεί με το απόλυτο πιστοποιητικό ταχύτητας για κάθε αυτοκίνητο.

Την επίδοση στο Spa σημείωσε ο πρώην πρωταθλητής LMP2 Bertrand Baguette ενώ στη θέση του οδηγού στις υπόλοιπες τρεις προσπάθειες θα βρεθούν διαδοχικά οι Jenson Button, Tiago Monteiro και Matt Neal.

Keywords
Τυχαία Θέματα