Χρίζονται εμπιστοσύνης οι νέες τεχνολογίες

Οι καταναλωτές δεν εμπιστεύονται (ακόμα) τις νέες τεχνολογίες που αναμένεται να καθιερωθούν στα αυτοκίνητα του μέλλοντος, όπως η αυτόνομη οδήγηση και η ηλεκτροκίνηση.

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας J.D. Power σε δείγμα περισσοτέρων από 5.000 καταναλωτών και με θέμα τι πιστεύουν για την αυτόνομη οδήγηση και την ηλεκτροκίνηση, τα αποτελέσματα δεν ήταν διόλου ενθαρρυντικά για τους κατασκευαστές αυτοκινήτων. Πιο αναλυτικά με βάση την εμπιστοσύνη που δείχνουν οι οδηγοί στα συστήματα αυτόνομης οδήγησης, μόλις το 36% των ερωτηθέντων

ήταν θετικό ως προς την οδήγηση ενός αντίστοιχου μοντέλου. Και οι λόγοι είναι απλά ότι η πλειοψηφία δεν νιώθει την απαραίτητη εμπιστοσύνη στο να ελέγχει ένα «ξένο» σώμα το αυτοκίνητό τους, αλλά και να μοιράζονται τον δρόμο με άλλα αντίστοιχης φιλοσοφίας και τεχνολογίας μοντέλα. Επίσης ένα σημαντικό ποσοστό (71%) εξέφρασε τον προβληματισμό του σχετικά με το ρίσκο κάποιας βλάβης, ενώ το 57% δήλωσε την ανησυχία του σε πιθανότητα διάφορων χάκερς.

Σε ότι αφορά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, οι συμμετέχοντες στην έρευνα εστίασαν στην αξιοπιστία και στο κόστος κτήσης των συγκεκριμένων μοντέλων, όπως στην υποδομή και την περιορισμένη αυτονομία που προσφέρουν οι μπαταρίες. Μάλιστα, το μεγαλύτερο ποσοστό ανέφερε πως δεν είναι διατεθειμένοι να περιμένουν πάνω από μισή ώρα για να μπορούν να κερδίσουν κάτι παραπάνω από 250 km διαδρομής.

The post Χρίζονται εμπιστοσύνης οι νέες τεχνολογίες appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χρίζονται,chrizontai