Αρνείται τις team orders ο Vettel

Μπορεί ο Kimi Raikkonen να πανηγύρισε την pole position στο Grand Prix του Μονακό, να εκκίνησε καλά και να είχε τα ηνία του αγώνα, όμως η διαφορετική στρατηγική από τον Sebastian Vettel, ανέβασε τον teammate του στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1, [email protected])

Το καθυστερημένο κατά πέντε γύρους

Pit Stop του Γερμανού έκανε τη διαφορά αφού με μερικούς εξαιρετικά γρήγορους γύρους, κατάφερε να αναλάβει την πρωτοπορία. Καθόρισε λοιπόν η ιταλική ομάδα το αποτέλεσμα του έκτου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος;

Ο Vettel θεωρεί πως όχι. Και μετά το πέσιμο της καρό σημαίας, έδωσε τη δική του ερμηνεία των πραγμάτων: «Μιλήσαμε πριν τον αγώνα και τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα μεταξύ μας. Ο πρωτοπόρος έχει προτεραιότητα στη στρατηγική. Αν την είχα εγώ, το λογικό θα ήταν να έμπαινα εγώ πρώτος για pit stop. Σήμερα τα πράγματα εξελίχθηκαν καλά για εμένα και είναι κάτι που θα το δεχθώ με χαρά. Δεν υπάρχει λόγος να πω ψέματα. Είμαι πολύ χαρούμενος. Όμως αντιλαμβάνομαι πως εκείνος όχι. Για μένα η στρατηγική είχε στόχο να μείνω μπροστά από τον Valltteri Bottas και κοντά στον Kimi. Ξαφνιάστηκα όταν βρέθηκα μπροστά του. Το να μείνεις περισσότερο στην πίστα, αυτή τη φορά αποδείχθηκε πως ήταν βολικό. Όμως δεν ήταν κάτι που θα μπορούσε να προβλεφθεί πριν τον αγώνα. Όταν άκουσα τους χρόνους που έκανε ο Bottas, ένιωσα πως έπρεπε να πιέσω όσο μπορούσα και ξαφνιάστηκα που κατάφερα να βρω τόση ταχύτητα».

Βάσει πλάνου ή συμπτωματικά, εκεί έκανε το colpo grosso ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής και η νίκη του, που ήταν η πρώτη της Ferrari στο Μονακό μετά από 16 χρόνια, του εξασφάλισε βαθμολογικό προβάδισμα 25 πόντων έναντι του (έβδομου στο Πριγκιπάτο) Lewis Hamilton.

Keywords
Τυχαία Θέματα