Αποκλειστικό: Η νέα Octavia

Λίγες ώρες απομένουν ως την αποκάλυψη της τρίτης γενιάς της Octavia στην Τσεχία και το NewsAuto.gr παρουσιάζει το compact οικογενειακό μοντέλο στα παρασκήνια της εκδήλωσης. Η νέα Octavia θα είναι σαφώς αναβαθμισμένη σε όλους τους τομείς, ώστε να υπάρχει σαφής διαχωρισμός από το Rapid.

Πατώντας στην πλατφόρμα MQB

του Ομίλου Volkswagen, έχει μήκος 4,65 m, μεγαλύτερο κατά 8 cm από το απερχόμενο μοντέλο. Διαθέτοντας μακρύτερο μεταξόνιο κατά 10,8 cm, το μοντέλο της Skoda θα προσφέρει χώρους που αντιστοιχούν σε αυτοκίνητο μεγαλύτερης κατηγορίας. Το ίδιο ισχύει και για το πορτμπαγκάζ, ο όγκος του οποίου αυξήθηκε από τα 560 στα 590 lt.

Η γκάμα των κινητήρων θα περιλαμβάνει τους γνωστούς 1.2, 1.4 και 1.8 TSI, το νέο οικονομικό diesel 1.6 και το μεγαλύτερο 2λιτρο. Η ισχύς τους θα ξεκινά από τα 86 PS και θα φθάνει τα 180 PS. Ο εξοπλισμός ασφαλείας θα είναι σημαντικά αναβαθμισμένος, περιλαμβάνοντας συστήματα όπως αυτή της ανίχνευσης κόπωσης του οδηγού. Η πρεμιέρα για το κοινό θα γίνει τον Μάρτιο στη Γενεύη, ενώ στη χώρα μας αναμένεται την άνοιξη του 2013, σε τιμές που δεν θα απέχουν σημαντικά από το σημερινό μοντέλο.

Μείνετε συντονισμένοι στο NewsAuto.gr για τις επίσημες φωτογραφίες και τα τεχνικά στοιχεία της Octavia.Keywords
Τυχαία Θέματα