Αποκλειστικό: Lewis Hamilton – το ειδικό βάρος ενός σταρ

Με αφορμή όσα είδαμε στις φετινές αποστολές μας σε Grand Prix, μιλήσαμε με τον Lewis Hamilton για την εντυπωσιακή απήχησή του στο κοινό παγκοσμίως.

Συνέντευξη στον Πάνο Σεϊτανίδη

Υπάρχουν οδηγοί της Formula 1 που αποφεύγουν τα social media όπως ο διάβολος το λιβάνι. Άλλοι έχουν τυπική παρουσία την οποία διαχειρίζονται συνεργάτες τους. Και υπάρχει και ο Hamilton.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής χειρίζεται μόνος του τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, εκεί όπου απευθύνεται σε 10.7 εκατομμύρια ανθρώπους! Αριθμός πραγματικά εντυπωσιακός, που αποδεικνύει όχι μόνο την απήχηση του σπορ αλλά και πως ο Βρετανός έχει για τα καλά εξελιχθεί σε κάτι παραπάνω από σπουδαίος οδηγός.

O Hamilton κάνει παρέα και φωτογραφίζεται με celebrities κάθε είδους

Είναι ο πρώτος πραγματικός celebrity στην F1, πράγμα που άλλωστε τονίζεται και με το lifestyle του εκτός πίστας. Κι άσχετα με το αν σου αρέσει ή όχι ως οδηγός, δεν μπορεί κανείς να προσπεράσει την προσπάθειά του να αφυπνίσει το ευρύ κοινό γύρω από φλέγοντα ζητήματα. Θα θυμάστε το περασμένο καλοκαίρι που καθάριζε παραλία της Μυκόνου από πλαστικά μπουκάλια. Με ιδιαίτερη προσοχή ώστε να μην αναφέρει που ήταν ζημιώνοντας την εικόνα της χώρας, περνώντας όμως ξεκάθαρο μήνυμα για την περιβαλλοντική μόλυνση. Τον ρωτήσαμε αν νιώθει πως έχει την ‘υποχρέωση’ να κάνει τέτοιες κινήσεις. Στάθηκε μία στιγμή πριν απαντήσει.

«Είμαι σε προνομιακή θέση γιατί έχω αρκετή δύναμη στα social media. Και αυτή η απήχηση αποτελεί ιδανική πλατφόρμα ώστε να εμπνεύσω, να περάσω τα σωστά μηνύματα. Και είναι μεγάλο προνόμιο αυτό. Προσπαθώ να το κάνω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ζώντας παράλληλα τη ζωή μου και κάνοντας λάθη, όπως όλοι. Βλέπω πολλά πράγματα, υπάρχουν πολλά που θέλω να δημοσιεύσω αλλά δεν το κάνω. Υπάρχουν τόσα πολλά θέματα στον κόσμο σήμερα με τα οποία θα έπρεπε να ασχοληθούμε. Κάποιες φορές δημοσιεύω κάτι στα social media ώστε να αντιδράσει ο κόσμος, να συζητηθεί το θέμα», λέει o 34χρονος.

Ο Lewis δεν έμεινε ανεπηρέαστος από την τραγωδία στο Μάτι

Μην υποτιμάτε αυτή την πρόθεση. Οι περισσότεροι συναθλητές του, ακόμα κι αν έχουν επιρροή σε ευρύ κοινό, σφυρίζουν συνήθως αδιάφορα σε ότι αφορά σε θέματα που κάνουν ‘τζιζ’. Φοβόνται βλέπετε τις επιπτώσεις, πιθανά αυτογκόλ. Ο Hamilton όχι. Έχει κάνει όπως λέει τα λάθη του, έχει φάει τα μούτρα του. Αλλά θέλει θάρρος για να πάρεις αυτό το ρίσκο. Και είναι μαγκιά του που το κάνει.

Όσο για το κοινό του, τη λεγόμενη ‘Team Lewis Hamilton’, είναι φανατικό. Αν στο Facebook συχνάζετε σε σελίδες που καταπιάνονται με όσα τρέχουν στις πίστες του κόσμου, ακόμα και στη χώρα μας, θα το έχετε αντιληφθεί. Ωστόσο η άλλη πλευρά του νομίσματος, αυτή που δεν αφορά τους χαμένους που αναλώνονται σε διαδικτυακούς τσακωμούς αλλά τους πραγματικούς υποστηρικτές που περνούν ώρες υποστηρίζοντας το ίνδαλμά τους με κάθε τρόπο, γεννά ωραίες ιστορίες. Περιμένοντας τους πρώτους τρεις του Grand Prix της Κίνας να έρθουν στο χώρο της συνέντευξης Τύπου, ήθελα να τον ρωτήσω για την ‘κερκίδα’ του.

Δεν είμαστε στην έδρα του, στην Αγγλία. Είμαστε 5.710 μίλια μακριά, στην άλλη άκρη της Γης. Κι όμως, γίνεται χαμός για χάρη του. Κάθονται, πίνει μερικές γενναίες γουλιές από το ενεργειακό ποτό με το όνομά του και αφήνει μπροστά του ένα ‘Mini me’ – ένα μικρό ομοίωμά του που του έδωσε ένας θαυμαστής. Τον ρωτάω αν ξεκινώντας πιτσιρικάς να τρέχει σε αγώνες, μπορούσε ποτέ να φανταστεί την απήχηση στον κόσμο που έχει σήμερα και πως τον κάνει να νιώθει η ‘Team LH’.

Κοιτάζει τον μικρό εαυτό του, δηλώνει την ευγνωμοσύνη του στον κόσμο και μας λέει μία ιστορία που δεν είχαμε πάρει χαμπάρι: «Σε αυτό τον αγώνα συνάντησα ένα μικρό παιδί που τρέχει σε αγώνες karting. Κέρδισε ένα πρωτάθλημα, παρότι εκπροσωπούσε μειονότητα. Ήταν 11 ετών και μου θύμισε εμένα, πίσω στο 1996, όταν βρέθηκα για πρώτη φορά σε Grand Prix. Έβλεπα στο πρόσωπό του τον εαυτό μου, θυμόμουν εκείνο το χαμόγελο. Ήταν μαζί μας στο γκαράζ κατά τη διάρκεια του αγώνα. Γενικά νιώθω πως βρίσκομαι σε προνομιακή θέση. Είναι απίστευτο να έρχονται να με συναντήσουν νέα παιδιά ή ακόμα και ενήλικες, να τρέμουν και να είναι νευρικοί γύρω μου. Μου χαρίζουν τόση ενέργεια. Σε αγώνες σαν κι αυτόν, νιώθεις πως είσαι στα ουράνια. Από τη στιγμή που προσγειώθηκα στη Σαγκάη και βγήκα από το αεροπλάνο, οι υποστηρικτές μου μ έχουν γεμίσει χαρά. Αυτό κάνουν όλο το τριήμερο. Ξυπνούσα το πρωί, άκεφος αλλά κατεβαίνοντας στο lobby του ξενοδοχείου, ήταν όλο χαμόγελα και με περίμεναν. Ήταν εκεί πάνω από μία ώρα, περίμεναν να με δουν. Το ίδιο επιστρέφοντας το απόγευμα από την πίστα. Είναι κοντά μου σε κάθε άκρη του κόσμου, πολλοί κάνουν οικονομίες και ξοδεύουν τα χρήματά τους ώστε να ταξιδέψουν σε όλους αυτούς τους προορισμούς και να με υποστηρίξουν. Είναι απίστευτο, πραγματικά απίστευτο και είναι πολύ δύσκολο να αποτυπώσω σε λέξεις πώς συγκλονιστικό είναι αυτό αλλά και πόσο ευγνώμων είμαι για αυτή την υποστήριξη», λέει με ειλικρίνεια.

Κάποιοι τον αποκαλούν ‘ψεύτικο’ αλλά δεν θα συμφωνήσω. Γιατί; Διότι μία ώρα μετά, η κερκίδα των θαυμαστών του ήταν ακόμα γεμάτη. Κι εκείνος ήταν ακόμα εκεί, να δίνει πίσω λίγη από την αγάπη που τόσο απλόχερα λαμβάνει. Να αποδεικνύει πως αντέχει το ειδικό βάρος του να είναι ένας παγκόσμιος σταρ.

The post Αποκλειστικό: Lewis Hamilton – το ειδικό βάρος ενός σταρ appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα