Αποκάλυψη του νέου Honda Insight

Το είδαμε ως πρωτότυπο στο σαλόνι του Ντιτρόιτ και τώρα ήρθε η ώρα να δούμε και την έκδοση που θα περάσει τελικά στην παραγωγή. Ο λόγος για τη νέα γενιά του Honda Insight που θα κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο της στην έκθεση της Νέας Υόρκης στα τέλη της εβδομάδας.
ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

H νέα γενιά Insight, βασίζεται στην πλατφόρμα του Civic, τοποθετείται μεταξύ

αυτού και του Accord από πλευράς διαστάσεων και έρχεται να δώσει μία ακόμη δυνατή επιλογή στη κατηγορία των υβριδικών με έμφαση στην προσφερόμενη άνεση και τα χαμηλά επίπεδα θορύβου στην καμπίνα.

Το νέο sedan των Ιαπώνων χρησιμοποιεί την τρίτη γενιά των υβριδικών συστημάτων κίνησης της Honda, συνδυάζοντας έναν κινητήρων 1,5 λίτρων που λειτουργεί στον κύκλο του Atkinson και ένα ηλεκτροκινητήρα που φέρει και μπαταρία ιόντων λιθίου, για ένα συνδυαστικό αποτέλεσμα στην απόδοση που ανέρχεται στους 151 ίππους ισχύος και τα 27,2 κιλά ροπής.

Η Honda αναφέρει πως η κατανάλωση του νέου Insight δεν ξεπερνά τα 4,3 λίτρα/100 χλμ. για τον τυποποιημένο κύκλο πόλης, ενώ ο οδηγός έχει στη διάθεσή του τρία διαφορετικά προγράμματα λειτουργίας Normal, Eco και Sport, που αλλάζουν την απόδοση του υβριδικού συνόλου ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες και απαιτήσεις. Η Honda προσθέτει επίσης ότι το νέο Insight μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με ρεύμα για πολύ μικρές ωστόσο αποστάσεις.

Το εσωτερικό παρουσιάζεται ευρύχωρο με τους Ιάπωνες να αναφέρουν ότι ο χώρος για τα πόδια των πίσω επιβατών είναι ο καλύτερος στην κατηγορία, ενώ ευρύχωρο παρουσιάζεται και το πορτ μπαγκάζ των 427 λίτρων. Στην καμπίνα το δέρμα δίνει το παρών στα καθίσματα, αλλά και στην κεντρική κονσόλα που φέρει οθόνη ελέγχου/πληροφοριών 8 ιντσών. Οθόνη 7 ιντσών, που παίζει τον ρόλο του πίνακα πληροφοριών, έχει στη διάθεσή του και ο οδηγός με τις πληροφορίες να παρουσιάζονται ψηφιακά και αναλογικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα