Αποκάλυψη: Τα πάντα για τη νέα Octavia

Στη δημοσιοποίηση των πρώτων τεχνικών στοιχείων για την τρίτη γενιά της Octavia προχώρησε η Skoda, κατά τη διάρκεια δοκιμών εξέλιξης στην Πορτογαλία. Σε αυτές είχαν προσκληθεί ορισμένοι δημοσιογράφοι του ειδικού Τύπου, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να οδηγήσουν για λίγο τα αυτοκίνητα προ-παραγωγής. Στις φωτογραφίες φαίνεται το ελαφρύ καμουφλάζ, για να καλύψει κυρίως τα φωτιστικά σώματα και τους προφυλακτήρες.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει εδώ και αρκετούς μήνες,

η νέα Octavia έχει μεγαλώσει σε διαστάσεις, σε εσωτερικούς χώρους, σε ποιότητα κατασκευής. Κάτι το φυσιολογικό και αναμενόμενο, αν αναλογιστούμε ότι πλέον στη γκάμα της Skoda υπάρχει το Rapid. Πατώντας στην πλατφόρμα MQB του Ομίλου Volkswagen, η νέα Octavia έχει μήκος 4,65 m, μεγαλύτερο κατά 8 cm από το απερχόμενο μοντέλο. Διαθέτοντας μακρύτερο μεταξόνιο κατά 10,8 cm, το μοντέλο της Skoda θα προσφέρει χώρους που αντιστοιχούν σε αυτοκίνητο μεγαλύτερης κατηγορίας. Το ίδιο ισχύει και για το πορτμπαγκάζ, ο όγκος του οποίου αυξήθηκε από τα 560 στα 590 lt.

Η γκάμα των κινητήρων θα περιλαμβάνει τους γνωστούς 1.2, 1.4 και 1.8 TSI, το νέο οικονομικό diesel 1.6 και το μεγαλύτερο 2λιτρο. Η ισχύς τους θα ξεκινά από τα 86 PS και θα φθάνει τα 180 PS. Στη φωτογραφία του εσωτερικού φαίνεται το καλυμμένο μέρος της κεντρικής κονσόλας, όμως περιμένουμε ποιοτικότερα υλικά από αυτά της σημερινής Octavia. Και σε αυτόν τον τομέα θα υπάρχει σαφής διαφοροποίηση από το Rapid, στο οποίο έχουν τοποθετηθεί σκληρά πλαστικά.

Ο εξοπλισμός ασφαλείας θα είναι σημαντικά αναβαθμισμένος, περιλαμβάνοντας συστήματα όπως αυτή της ανίχνευσης κόπωσης του οδηγού. Η αποκάλυψη της νέας Octavia θα γίνει μέσω διαδικτύου μέχρι το Δεκέμβριο, ενώ η πρεμιέρα για το κοινό θα γίνει τον Μάρτιο στη Γενεύη. Στη χώρα μας αναμένεται την άνοιξη του 2013, σε τιμές που δεν θα απέχουν σημαντικά από αυτές του σημερινού μοντέλου.











Keywords
Τυχαία Θέματα