Αποκάλυψη: To Nissan Juke Nismo

Το θρυλικό 24ωρο αγώνα του Le Mans, το προσεχές σαββατοκύριακο, επέλεξε η Nissan για να παρουσιάσει στο κοινό την έκδοση παραγωγής του Juke Nismo. Η έναρξη της διάθεσής του στην Ευρώπη έχει προγραμματιστεί για τον προσεχή Ιανουάριο, ενώ η κατασκευή του θα γίνεται στο εργοστάσιο του Σάντερλαντ. Αργότερα θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ και την Ιαπωνία.

Το compact

crossover είχε εμφανιστεί ως πρωτότυπο στις εκθέσεις του Τόκιο και της Γενεύης. Το συγκεκριμένο Juke δέχτηκε τις επεμβάσεις της Nismo, του αγωνιστικού τμήματος της Nissan στην Ιαπωνία. Φέρει αεροδυναμικό πακέτο, το οποίο περιλαμβάνει χαμηλότερους προφυλακτήρες, φαρδύτερα φτερά και πλαϊνά μαρσπιέ. Νέας σχεδίασης είναι οι 18άρες ζάντες, με ελαστικά μεγαλύτερων διαστάσεων για βελτίωση της πρόσφυσης.

Εξελιγμένη έκδοση του υπετροφοδοτούμενου 1.6 βρίσκεται κάτω από το καπό, χωρίς όμως η Nissan να ανακοινώνει λεπτομέρειες για την απόδοσή του. Αυτό θα γίνει μέσα στους επόμενους μήνες, πλησιάζοντας στην ημερομηνία λανσαρίσματός του στην ευρωπαϊκή αγορά. Η ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μας, αναφέρουν οτι η ιπποδύναμη του Juke Nismo θα είναι περίπου στους 210PS…

Το Juke Nismo φέρει πιο σκληρή ρύθμιση της ανάρτησης και πιο άμεσο τιμόνι, ενώ θα εξοπλίζεται και με σύστημα torque vectoring, που φρενάρει τον εσωτερικό τροχό στην στροφή, περιορίζοντας έτσι το φαινόμενο της υποστροφής. Ο χαρακτήρας του μοντέλου γίνεται αισθητός και στο εσωτερικό, στα καθίσματα με τις κόκκινες ραφές, στο τιμόνι, στα πεντάλ και τον επιλογέα ταχυτήτων.







Keywords
Τυχαία Θέματα