Απεργούν οι ιδιοκτήτες Ταξί στη Γερμανία λόγω… Uber

Η πιθανή άρση περιορισμών στην Uber ή άλλες παρόμοιες εταιρείες στη Γερμανία οδήγησαν σε κινητοποιήσεις τους ιδιοκτήτες Ταξί.

Άφαντα ήταν τα Ταξί στη Γερμανία καθώς οι ιδιοκτήτες τους σε πάνω από 30 μεγάλες πόλεις της χώρας πραγματοποίησαν απεργία καθώς φοβούνται ότι θα πτωχεύσουν σε περίπτωση που απελευθερωθούν

οι εταιρείες τύπου Uber.

Στο Αμβούργο, το Ντίσελντροφ και σε άλλες πόλεις τα ταξί ήταν εξαφανισμένα ενώ στο Βερολίνο οι ιδιοκτήτες Ταξί πραγματοποίησαν εκδήλωση διαμαρτυρίας μπροστά από την Πύλη του Βρανδεμβούργου

Ο λόγος των κινητοποιήσεων έχει να κάνει με τα σχέδια του Γερμανικού υπουργείου Μεταφορών να απελευθερώσει την αγορά των Ταξί αλλά και των ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων καταργώντας τα περιοριστικά μέτρα που επιβάλλονται στις εταιρείες τύπου Uber.

Σήμερα τα αυτοκίνητα αυτών των εταιρειών υποχρεούνται να επιστρέψουν στην έδρα της επιχείρησης πριν πάρουν νέο πελάτη. Μελλοντικά όμως οι οδηγοί τους θα έχουν τη δυνατότητα όπως και τα ταξί να παίρνουν πελάτες και όταν βρίσκονται καθ’ οδόν.

Η κατάργηση των περιοριστικών κανονισμών θα αυξήσει ακόμη περισσότερο τον ανταγωνισμό για τους 250.000 οδηγούς ταξί στη Γερμανία ενώ η Ομοσπονδία τους εκτιμά ότι πολλά μέλη της θα οδηγηθούν σε πτώχευση.

Ο υπουργός Μεταφορών και Συγκοινωνιών της Γερμανίας κ. Αντρέας Σόιερ σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις αντιδράσεις δήλωσε ότι: «Τίποτα δεν έχει ακόμη αποφασιστεί και ούτε έχει καν ξεκινήσει η κοινοβουλευτική διαδικασία».

The post Απεργούν οι ιδιοκτήτες Ταξί στη Γερμανία λόγω… Uber appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Απεργούν, Ταξί, Γερμανία … Uber,apergoun, taxi, germania … Uber