Αναβολή παρουσίασης για το νέο Clio

Με μία επιστολή προς 500 δημοσιογράφους – εκ των οποίων 200 από τη Γαλλία – η Renault ακύρωσε την πρόσκληση που τους είχε αποστείλει για την πρώτη επαφή με το νέο Clio. Η εκδήλωση είχε προγραμματιστεί για τις 4 Ιουλίου στη Γενεύη, όμως το υψηλό κόστος διοργάνωσής της, υποχρέωσε την αυτοκινητοβιομηχανία να αλλάξει τα σχέδιά της. Έτσι, η αποκάλυψη της τέταρτης γενιάς του γαλλικού σουπερμίνι θα γίνει λογικά μέσω του διαδικτύου, πριν την παγκόσμια πρεμιέρα

για το κοινό στα τέλη Σεπτεμβρίου στο Παρίσι.

Η Renault έχει θέσει ως στόχο οι ετήσιες πωλήσεις του νέου Clio να φθάσουν τις 350.000 – 400.000 μονάδες. Η κατασκευή του νέου μοντέλου θα γίνεται παράλληλα στο γαλλικό εργοστάσιο του Flins όσο και σε αυτό της Προύσας στην Τουρκία. Για διατήρηση του κόστους παραγωγής σε χαμηλά επίπεδα (το Clio στο γαλλικό εργοστάσιο θα κοστίζει 1.300 ευρώ περισσότερο από αυτό στην Προύσα), η Renault ήθελε αρχικά το σουπερμίνι της να κατασκευαστεί αποκλειστικά στην Τουρκία, όμως οι αντιδράσεις από τη γαλλική κοινή γνώμη άλλαξαν εν μέρει τα πράγματα.

Οι πρώτες παραδόσεις του μοντέλου αναμένονται το φθινόπωρο, ενώ την άνοιξη του 2013 θα ακολουθήσει το station wagon και το RS (το τελευταίο με περισσότερα από 200 PS). Αργότερα μέσα στο ίδιο έτος αναμένεται να λανσαριστεί και έκδοση crossover, με κίνηση όμως μόνο στον εμπρός άξονα, για διατήρηση του κόστους σε χαμηλά επίπεδα.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει και παλαιότερα στο NewsAuto.gr, η γκάμα των κινητήρων θα περιλαμβάνει τον 3κύλινδρο 0.9 turbo με 90 PS, τον 1.2 turbo με 115 PS, αλλά και έναν 1.5 diesel. Η «πράσινη» έκδοση του νέου Clio θα εκπέμπει μόλις 83 gr. CO2 ανά km.

Keywords
Τυχαία Θέματα