Αναβίωση για το Land Rover Defender

Η Land Rover Classic τιμά την ιστορία του εμβληματικού της off-road, δημιουργώντας μια ειδική έκδοση, η οποία αναβιώνει το κλασικό Defender και θα διατεθεί σε μόλις 25 αντίτυπα.

Φόρο τιμής στην πλούσια και μακροχρόνια ιστορία του Defender, αλλά και στον εμβληματικό θεσμό “Camel Trophy” αποτίει η Land Rover, μέσω της δημιουργίας μιας ειδικής έκδοσης.

Ο λόγος για

την έκδοση Defender Works V8 Trophy, η οποία θα παραχθεί σε μόλις 25 αντίτυπα, και θα τροφοδοτείται από έναν V8 5λιτρο κινητήρα των 405 ίππων και των 515 Nm ροπής. Όσον αφορά τη μετάδοση της κίνησης, γι’ αυτό θα φροντίζει ένα αυτόματο κιβώτιο των 8σχέσεων, με το μοντέλο να επιταχύνει στα 96 χλμ./ώρα από στάση σε 5,6 sec.

Το επετειακό μοντέλο, της Land Rover Classic, θα ενσωματώνει ένα αναβαθμισμένο σύστημα ανάρτησης, όπως και εμπρός και πίσω διαφορικά βαρέος τύπου. Ακόμη θα «φορά» ελαστικά λάσπης, σχάρα οροφής, εκδρομικό κλωβό, ενώ οι προβολείς θα είναι τεχνολογίας LED.

Παράλληλα, το μοντέλο θα λανσαριστεί σε κίτρινο χρώμα (Eastnor Yelllow), το οποίο παραπέμπει στα μοντέλα που συμμετείχαν στον θεσμό “Camel Trophy”. Συναντώνται ζάντες των 16 ιντσών και ειδικής σχεδίασης γρίλια (Heritage), με την καμπίνα να κοσμείται από δερμάτινες επενδύσεις, αλλά και σπορ καθίσματα Recaro.

«Το Land Rover πάντα ήταν κάτι περισσότερο από ένα όχημα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθυντής της Land Rover Classic, Dan Pink, ο οποίος, μεταξύ άλλων, αποθέωσε τις εκτός δρόμου ικανότητες του κλασικού Defender.

Παράλληλα, οι τυχεροί που θα εντάξουν στο γκαράζ τους ένα από τα 25 αντίτυπα θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν μια μοναδική, τριήμερη περιπέτεια στο Κάστρο Eastnor της Αγγλίας.

Το Defender Works V8 Trophy διατίθεται και στις δύο εκδόσεις αμαξώματος (90 & 110), με τις τιμές να ξεκινούν από 217.000 ευρώ (190.000 λίρες).

Διαβάστε επίσης:
O υπερπλήρης βασικός εξοπλισμός του Land Rover Defender PHEV
Land Rover Defender από την Ares Design (+video)
To Land Rover Defender ξεκολλάει νταλίκα στον πάγο (VIDEO)

The post Αναβίωση για το Land Rover Defender appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα