Άλλο ένα στέλεχος από την Tesla στη Rivian

21:17 4/9/2020 - Πηγή: NewsAuto

Ένας ακόμα υψηλά ιστάμενος της Tesla, βρέθηκε να «αλλάζει στρατόπεδο» και να περνάει στην νεότευκτη Rivian που όπως όλα δείχνουν, έχει αρκετές εκπλήξεις για το άμεσο μέλλον.

Ο Nick Kalayjian είναι η νέα μεταγραφή της Rivian από την ομολογουμένως επιτυχημένη ομάδα της Tesla και με τη μετακίνησή

του αυτή, θα καλύψει τη θέση του Αντιπροέδρου της Μηχανικής και των Προϊόντων της νέας εταιρείας.

Σύμφωνα με το προφίλ του Linkedin, ο Kalayjian πέρασε πάνω από μια δεκαετία στην Tesla και, πιο πρόσφατα, ήταν ανώτερος αντιπρόεδρος της Plenty Inc με έδρα το Σαν Φρανσίσκο. Ο πρώην εκτελεστικός διευθυντής της Tesla θα αντικαταστήσει τον Mark Vinnels, ο οποίος μέχρι αυτήν την εβδομάδα υπηρέτησε ως κορυφαίος μηχανικός της Rivian. Ένας εκπρόσωπος της Rivian επιβεβαίωσε ότι ο Vinnels είχε εγκαταλείψει την εταιρεία, αλλά δεν διευκρίνισε πότε συνέβη αυτό. Εν τω μεταξύ, κανείς από τους δύο, ούτε ο Vinnels, ούτε ο Kalayjian, θέλησαν να σχολιάσουν κάτι σχετικό.

Αυτή η κίνηση θα μπορούσε εύκολα να αυξήσει κι άλλο την ένταση που έχει σημειωθεί ανάμεσα στις δύο εταιρείες, που δεν έχει να κάνει μόνο με τη μετακίνηση/ μεταγραφή στελεχών. Θυμίζουμε πως τον περασμένο μήνα η Tesla μήνυσε τη Rivian για κλοπή επιχειρηματικών σχεδίων και βιομηχανική κατασκοπεία. Σύμφωνα με την Tesla, τέσσερις από τους πρώην υπαλλήλους της είχαν μαζί τους ευαίσθητες πληροφορίες της, όταν άρχισαν να εργάζονται για τη Rivian. Η Rivian από τη μεριά της υπέβαλε πρόταση για απόρριψη της υπόθεσης, υποστηρίζοντας ότι η Tesla προσπαθούσε απλώς να τρομάξει τους υπαλλήλους της ώστε να μην εγκαταλείψει την εταιρεία για μια ανταγωνιστική μάρκα. Η Rivian προετοιμάζεται για να ξεκινήσει την παραγωγή στα δύο μοντέλα της, το πλήρως ηλεκτρικό φορτηγό R1T και το R1S SUV. Η εταιρεία έχει ήδη συγκεντρώσει σχεδόν 6 δισεκατομμύρια δολάρια από χορηγίες και υποστηρικτές όπως είναι η Amazon και η Ford. Η παραγωγή θα ξεκινήσει μέχρι τα μέσα του επόμενου έτους σε ένα πρώην εργοστάσιο της Mitsubishi στο Ιλινόις.

Δείτε ακόμα: 

To Rivian R1T υπόσχεται μεγάλες οδηγικές συγκινήσεις (VIDEO)

Η Rivian μπορεί να φέρει αναταραχή στα ηλεκτρικά 

Αυτά παθαίνεις όταν βλέπεις ταινία ενώ οδηγείς (VIDEO)

The post Άλλο ένα στέλεχος από την Tesla στη Rivian appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα