Αγωνιστική Toyota Supra GT4 το 2020

08:06 6/7/2019 - Πηγή: NewsAuto

Μετά την ολοκλήρωση της τρίτης στην κατηγορία SP8T (και της 41ης γενικής κατάταξης) στο Nürburgring 24 Hours του 2019, η Supra επιστρέφει στην επικαιρότητα. Η Toyota Gazoo Racing επιβεβαίωσε πως θα ξεκινήσει την αγωνιστική GT4 το 2020.

Η ανακοίνωση «ανταποκρίνεται στις αυξανόμενες προσδοκίες των πελατών παγκοσμίως μετά την αποκάλυψη της GT Supra GT4 Concept στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της

Γενεύης τον Μάρτιο και τη συμμετοχή του GR Supra στις 24 ώρες του Nürburgring τον Ιούνιο”. Αυτή είναι προφανώς μεγάλη είδηση δεδομένου ότι οι αγώνες προσδίδουν αξιοπιστία στο σπορ αυτοκίνητο και οπωσδήποτε η νέα Supra με το DNA της BMW το χρειάζεται αυτό. Επιπλέον, η Toyota Gazoo Racing αναφέρει ότι η Supra GT4 θα τη βοηθήσει να εξελίξει “ακόμη καλύτερα αυτοκίνητα χρησιμοποιώντας την τεχνογνωσία που αποκτήθηκε μέσω της συμμετοχής στους αγώνες”. Με βάση το μοντέλο παραγωγής, η GR Supra GT4 εξελίσσεται και παράγεται από την Toyota Motorsport GmbH. Η Toyota Gazoo Racing θα συνεργαστεί με τρεις εταίρους για την ανάπτυξη του νέου αγωνιστικού αυτοκινήτου: Ravenol, Pirelli και Akrapovič. Η Ravenol θα παράσχει λιπαντικά, η Pirelli ελαστικά και η Akrapovič θα βοηθήσει στην εξέλιξη εξειδικευμένων συστημάτων εξάτμισης για μηχανοκίνητα αθλήματα.

Η Supra GT4 διαθέτει χαλύβδινο κλωβό ασφαλείας υψηλής αντοχής, ενώ ο μπροστινός διαχύτης και η πίσω πτέρυγα είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα. Η ισχύς προέρχεται από τον υπερτροφοδοτούμενο straight six κινητήρα 3.0 λίτρων, ενώ η ακριβής απόδοση δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη. Ο κινητήρας συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων που στέλνει τη ροπή στους πίσω τροχούς. Όπως και στη “συμβατική” Supra, η έκδοση GT4 διαθέτει εμπρός ανάρτηση με γόνατα MacPherson και πίσω ανάρτηση multilink, ενώ το σύστημα διεύθυνσης είναι ηλεκτρικά υποβοηθούμενο. Οι τροχοί είναι 11×18 ίντσες και διαθέτουν πέντε μπουλόνια έκαστος.

Εξωτερικά, η Supra GT4 μοιάζει με το αγωνιστικό αυτοκίνητο που έτρεξε τον τελευταίο μήνα στο Nürburgring 24 Hours. Σε σύγκριση με τη GR Supra GT4 Concept, υπάρχουν κάποιες διακριτικές διαφορές, ενώ το εσωτερικό είναι τελείως διαφορετικό. Το συμβατικό τιμόνι αντικαθίσταται από τιμόνι πεταλούδας, ενώ το ταμπλό είναι επίσης αποσυναρμολογημένο για μια πιο μινιμαλιστική μονάδα φτιαγμένη από ανθρακονήματα για εξοικονόμηση βάρους που δείχνει λιτή. Περισσότερες λεπτομέρειες για τη Supra GT4, συμπεριλαμβανομένης της τιμής, των αγορών που θα διατεθεί αλλά και της ημερομηνίας κυκλοφορίας, θα ανακοινωθούν αργότερα μέσα στο έτος. Το αυτοκίνητο θα είναι κατάλληλο για ποικίλα πρωταθλήματα σε όλο τον κόσμο, όπως η σειρά Super Taikyu στην Ιαπωνία, η ευρωπαϊκή σειρά GT4 και το πρωτάθλημα Nurburgring VLN Endurance στην Ευρώπη αλλά και το Michelin Pilot Challenge Series στις Ηνωμένες Πολιτείες.

The post Αγωνιστική Toyota Supra GT4 το 2020 appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα