Αύξηση στις πωλήσεις του Group VW

Οι ταξινομήσεις του ομίλου Volkswagen σημείωσαν άνοδο 0,9%, φθάνοντας στα 10,83 εκατομμύρια ευρώ πέρυσι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε η αυτοκινητοβιομηχανία πριν από λίγες μέρες, ρίχνοντας από την πρώτη θέση τη συμμαχία Renault-Nissan-Mitsubishi που αποτελεί τη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως.

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ

Η γαλλο-ιαπωνική συμμαχία πούλησε 10,6 εκατομμύρια οχήματα το 2017 και αύξησε τις πωλήσεις της κατά 5,54 εκατομμύρια το πρώτο εξάμηνο του 2018. Η Toyota

ανακοίνωσε τον προηγούμενο μήνα πωλήσεις 10,55 εκατομμυρίων οχημάτων για πέρσι, αλλά δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει τους επίσημους αριθμούς.

“Αν υποθέσουμε ότι οι πωλήσεις των 10,8 εκατομμυρίων πωλήσεων της VW έχουν επιβεβαιωθεί, είναι πολύ πιθανό το Volkswagen Group να περάσει στην πρώτη θέση, όπως δήλωσε ο David Oakley, αναλυτής της LMC Automotive. Είναι πολύ νωρίς για να πει κανείς αν η Toyota ή η Renault-Nissan-Mitsubishi θα βρίσκεται στη δεύτερη θέση, επίσης επειδή τα στοιχεία που κυκλοφόρησαν δεν έχουν ακόμη δημοσιευθεί σε όλες τις αγορές. Τα στοιχεία του ομίλου Volkswagen περιλαμβάνουν πωλήσεις ελαφρών οχημάτων και φορτηγών. Με βάση μόνο τα επιβατικά αυτοκίνητα, οι ταξινομήσεις πέρυσι ανήλθαν σε 10,1 εκατομμύρια, δήλωσε. “Εάν εξετάσαμε μόνο τα επιβατικά αυτοκίνητα, η εικόνα θα ήταν σχεδόν παρόμοια: ο Όμιλος Volkswagen θα ήταν ακόμα μπροστά, αν και με ευρύτερο περιθώριο, καθώς είναι σχετικά λιγότερο εξαρτημένος από τα ελαφρά εμπορικά οχήματα από τους άλλους δύο”, τόνισε ο Oakley.

Μόνο περίπου το 4% των πωλήσεων του ομίλου Volkswagen ήταν ελαφρά επαγγελματικά οχήματα το 2018 σε σύγκριση με 12 με 15% για τις εταιρείες Renault-Nissan-Mitsubishi και Toyota, σύμφωνα με την LMC. Αν συμπεριληφθούν τα βαρέα φορτηγά οχήματα εκτός από τα ελαφρά φορτηγά και τα επιβατικά αυτοκίνητα, η Volkswagen θα ήταν ακόμη μπροστά και η Toyota θα ήταν στη δεύτερη θέση, δήλωσε ο Oakley.

Η Volkswagen ανέφερε ότι παρέδωσε 6,24 εκατομμύρια οχήματα το περασμένο έτος, ενώ οι μάρκες πολυτελείας Audi και Porsche κατέγραψαν 1,81 εκατομμύρια και 256.000 αυτοκίνητα αντίστοιχα. Αυτό καθιστά την Audi την τρίτη μεγαλύτερη δύναμη στα premium πίσω από τη BMW, η οποία διέθεσε 2,12 εκατομμύρια αυτοκίνητα και την Mercedes-Benz, η οποία πώλησε 2,31 εκατομμύρια επιβατικά αυτοκίνητα. Η VW ανέφερε ότι η συνεχιζόμενη εμπορική διαμάχη με τις Ηνωμένες Πολιτείες είχε επιβραδύνει το επιχειρηματικό κλίμα στην Κίνα, τη σημαντικότερη αγορά της κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2018. Ο επικεφαλής πωλήσεων της Volkswagen Christian Dahlheim δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή πως ανέμενε η ζήτηση στην Κίνα να παραμείνει σταθερή το 2019, αν και το πρώτο τρίμηνο κάτι τέτοιο θα ήταν δύσκολο.

Ο Dahlheim ανέφερε ότι η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία δεν προέβλεψε σημαντικό οικονομικό αντίκτυπο το 2019 από την εφαρμογή του νέου προτύπου για τις εκπομπές WLTP, από το οποίο το κόστος της επιχείρησης ανήλθε σε 1 δις ευρώ το 2018. Το VW Group δήλωσε ότι οι παραδόσεις του Δεκεμβρίου μειώθηκαν κατά 8,4% σε 916.200 αυτοκίνητα, από 999.900 το προηγούμενο έτος. Οι παραδόσεις του ομίλου τον Δεκέμβριο στην Κίνα μειώθηκαν κατά 13% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με την αυτοκινητοβιομηχανία, προσθέτοντας ότι οι παραδόσεις μειώθηκαν επίσης κατά 5,6% στην Ευρώπη και κατά 3,4% στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Keywords
Τυχαία Θέματα