Αυτό είναι το πιο πολύτιμο Nissan Skyline GT-R στον κόσμο

Ανάμεσα στα ελάχιστα περιορισμένης έκδοσης μοντέλα Nissan Skyline GT-R που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια των προηγούμενων δεκαετιών, αυτό το εξαιρετικά σπάνιο R34 Z-Tune είναι το… Άγιο Δισκοπότηρο των GT-R.

Αυτή είναι μία μικρή ιστορία για το πώς η «εσωτερική γραφειοκρατία», σε μία εταιρία, καθυστέρησε την απόφαση του marketing και τελικά την παραγωγή του αυτοκινήτου κάνοντάς το τελικά, σπάνιο και πολύτιμο.

Η Nissan και η Nismo δημιούργησαν το πρώτο Z-Tune το 2003

ως έναν τρόπο για να τονώσουν τις πωλήσεις του μοντέλου «R34». Η σκέψη ήταν καλή αλλά μέχρι να συμφωνήσουν στο στυλ, τον τύπο, το ύφος του μοντέλου και τη στιγμή που έπρεπε να ξεκινήσει η παραγωγή του Z-Tune, το R34 είχε ήδη φτάσει στο… τέλος της παραγωγής του.

Το τμήμα Nismo δημιούργησε μόλις 2 καινούργια Z-Tune και 17… μεταχειρισμένα μοντέλα. Αγόρασε 12 μοντέλα Skyline R34 GT-R V-Spec, τα οποία είχαν μέχρι 29.000 χλμ. και τα μετέτρεψε σε Z-Tunes. Τα υπόλοιπα επτά αυτοκίνητα ήταν οχήματα πελατών, τα οποία ήθελαν να τα βελτιώσουν, τα V-Spec σε Z-Tune. Έτσι έχουμε μόνο 19 μοντέλα R34 Z-Tune. Το project Z-Tune είχε εκτενείς τροποποιήσεις σε όλα τα σημεία του R34. Πιο συγκεκριμένα, ο κινητήρας RB26DETT ανέβηκε στα 2800 κ.εκ. πέρασε από διαδικασία «blueprint» με νέα εξαρτήματα, μεγαλύτερο turbo και intercooler. Οι κινητήρες συναρμολογήθηκαν «στο χέρι»  και η απόδοση έφτασε στους 500 ίππους. Οι επιδόσεις έγιναν καλύτερες με το 0-100 να φτάνει στα 3,8 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα στα 327 χλμ. Το Nissan Skyline GT-R R34 Z-Tune διάνυε τα 400 μέτρα σε 10,06 δευτερόλεπτα.

Τα 18 από τα 19 μοντέλα ήταν βαμμένα σε ασήμι χρώμα εκτός από ένα που κράτησε το Midnight Purple III χρώμα του. Πρόσφατα, αυτό το μοναδικό μωβ Skyline GT-R υποβλήθηκε σε μερική αποκατάσταση (αναζωογόνηση χρώματος και detailing) και βρίσκεται στην  Μελβούρνη. Μέχρι τώρα είναι το πιο ακριβό R34 GT-R στον κόσμο με τιμή πάνω από 455.000 ευρώ (500.000 δολάρια).

The post Αυτό είναι το πιο πολύτιμο Nissan Skyline GT-R στον κόσμο appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα