Αυτό είναι το Infiniti Project 9

Τελικά δεν χρειάστηκε να περιμένουμε μέχρι την έναρξη του Pebble Beach Concours d’Elegance 2017 για να αποκαλυφθεί το ρετρό πρωτότυπο της Infiniti, καθώς διέρρευσαν οι φωτογραφίες του.

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Η πολυτελής υπό-μάρκα της Nissan δημιούργησε το Project 9, ένα πρωτότυπο βασισμένο στην αγωνιστική κληρονομιά, που όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι ιάπωνες «…είναι απόρροια ενός ταξιδιού

πίσω στον χρόνο και στις ρίζες της μάρκας, αλλά με το βλέμμα στην προηγμένη τεχνολογία των EVs και στα χέρια και τις καρδιές των εκατοντάδων τεχνιτών της».

Πόσο πίσω στο χρόνο; Επτά δεκαετίες και το πρώτο ιαπωνικό Grand Prix. Ενώ λοιπόν μοιάζει με ένα όχημα εκείνης της εποχής, αλουμινένιο μονοθέσιο με εκτεθιμένους τους τροχούς, φέρει τεχνολογία του σήμερα. Powertrain βασισμένο σε εκείνο της νέας γενιάς του Nissan Leaf, με μπαταρία 30 kWh και ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 148 αλόγων και ροπής 32.6 kgm τοποθετημένο στο πίσω μέρος.

Σε συνδυασμό με το χαμηλό βάρος που ορίζεται στα 890 kg, επιτρέπει επιτάχυνση 0-100 σε 5.5 sec και την επίτευξη τελικής ταχύτητας 168 km/h. Όλα αυτά για… σφηνάκια οδηγικής απόλαυσης στην πίστα αφού η αυτονομία του Project 9 μετά βίας φτάνει τα 20 λεπτά.

Τέλος, υπάρχει ένα στοιχείο που θυμίζει Infiniti κι αυτό είναι η γρίλια στο πρόσθιο μέρος. Βέβαια μπορεί να ταιριάζει με το σήμερα της μάρκας αλλά φαντάζει παράταιρο με το υπόλοιπο όχημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα