Άφησε τη Ferrari για τη Mercedes!

Όταν τον περασμένο Ιούλιο ανακοινωνόταν η αποχώρηση από τη Scuderia Ferrari του επικεφαλής σχεδιασμού κινητήρα, Lorenzo Sassi, γεννήθηκαν πολλά ερωτηματικά σε όσους ασχολούνται με τον μαγικό κόσμο της Formula 1.

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Κι αυτό διότι από πλευράς Ιταλών, υποβαθμίστηκε η σημασία του γεγονότος, δεν δόθηκε κάποια εξήγηση σχετικά παρά μόνο πως είχε γίνει κατ’ εντολή του προέδρου Sergio Marchionne ενώ

άφησαν να εννοηθεί πως απλά αποχωρούσε από τη Gestione Sportiva και πως θα πραγματοποιήσου εσωτερική μετακίνηση, στο τμήμα δηλαδή επιβατικών οχημάτων της εμβληματικής μάρκας.

Να όμως τώρα που προκύπτει πως ο Ιταλός μηχανολόγος, που φέρεται να έχει βοηθήσει σημαντικά στην «αντεπίθεση» των κόκκινων πέρυσι, που αντί να ασχοληθεί με τα supercars του Μαρανέλο, πήγε στον άμεσο ανταγωνισμό!

Ο Sassi που μετρούσε 11 χρόνια υπηρεσίας στη Ferrari, μεταπήδησε στην πρωταθλήτρια Mercedes, ακολουθώντας την ίδια διαδρομή με τους Aldo Costa και James Allison.

Η ισπανική εφημερίδα Marca φιλοξένησε δηλώσεις του Marchionne σχετικά, με τον Ιταλό να υποβαθμίσει κι αυτή την εξέλιξη: «Τα προβλήματά μας δεν οφείλονταν μόνο σε εκείνον. Θέλαμε να τον κρατήσουμε στο δυναμικό μας, ίσως στο τμήμα GT, όμως δυστυχώς αποφάσισε να φύγει και να συνεχίσει την καριέρα του αλλού. Για την ομάδα αυτή είναι μία φυσιολογική αλλαγή, τώρα στη θέση του έχουμε τον Corrado Iotti και είμαστε ικανοποιημένοι από αυτόν».

Μυστήριο αποτελεί ακόμα το τι ακριβώς συνέβη με τον Sassi

Η Ferrari παρουσιάζει το νέο της μονοθέσιο στις 22 Φεβρουαρίου, τέσσερις μέρες μετά αρχίζουν οι δοκιμές εξέλιξης στη Βαρκελώνη της Ισπανίας και η σεζόν του 2018 αρχίζει στις 25 Μαρτίου με το Grand Prix Αυστραλίας. Στόχος φυσικά της ιταλικής ομάδας, είναι να σπάσει την κυριαρχία της Mercedes και να πανηγυρίσει τον πρώτο τίτλο της μετά από 11 χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα