WRC Ράλι Ιταλίας-Σαρδηνίας: Θρίαμβος Sordo, 1-2 η Hyundai

O Dani Sordo επανέλαβε την περυσινή επιτυχία του στη Σαρδηνία, κατακτώντας τη νίκη στον έκτο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι!

Το Ράλι Ιταλίας-Σαρδηνίας ήταν σκληρό, απαιτητικό και αποτέλεσε ένα ακόμα πεδίο θριάμβου της Hyundai Motorsport που επικράτησε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Έφερε επίσης την τρίτη φετινή νίκη της Κορεάτικης ομάδας και τρίτη του Ισπανού στο WRC!

Ο 37χρονος μπήκε στη μάχη του τελευταίου σκέλους έχοντας προβάδισμα 27.4 δευτερολέπτων, διατηρώντας τα ηνία

από την Παρασκευή. Όμως χρειάστηκε να βάλει τα δυνατά του, για να παραμείνει στην κορυφή, πράγμα που συνέβη… οριακά.

Μία ματιά στις τελικές διαφορές τα λέει όλα αφού το δίδυμο που σκύλιαζε πίσω του, αυτό των Thierry Neuville και Sebastien Ogier, ολοκλήρωσε το ράλι όντας μόλις 5.1 και 6.1 δευτερόλεπτα μακριά!

Ο Βέλγος κέρδισε μία ειδική με το i20 Coupe WRC ενώ ο Γάλλος δύο με το Toyota Yaris WRC, ωστόσο κατάφερε να προσπεράσει στο τέλος τον έξι φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, σε μία επική κόντρα με συνεχείς εναλλαγές, που κρίθηκε στο 1 δευτερόλεπτο!

«Ήμουν στο όριο και πίεσα πολύ. Ήταν έντονη μάχη όλο το τριήμερο. Έδωσα τα πάντα στην τελευταία ειδική αλλά δεν μπορούσα να κάνω κάτι περισσότερο», είπε ο Ogier που κέρδισε 6 από τις 16 ειδικές διαδρομές αλλά δεν κατάφερε να σπάσει το 1-2 της Hyundai. Ούτε στη γενική κατάταξη αλλά ούτε και στην Power Stage.

Πρέπει να σημειωθεί πως παρότι έχουμε δει πολλά ράλι να κρίνονται στα δευτερόλεπτα ή τα εκατοστά του δευτερολέπτου, είναι όμως η πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού που τους τρεις πρώτους, τους χώριζαν μόλις 6.1 δεύτερα!

Τέταρτος ήταν ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Elfyn Evans, που οδήγησε συντηρητικά το Yaris WRC, αποφεύγοντας κακοτοπιές, με στόχο να έχει τις μικρότερες δυνατές απώλειες. Πίσω του πλασαρίστηκε ο Teemu Suninen με το Ford Fiesta WRC της M-Sport, πέφτοντας από τη δεύτερη θέση, στην πέμπτη.

Όσο για τον πρωταθλητή του 2019, Ott Tanak, μετά τα προβλήματα με την ανάρτηση την Παρασκευή, συνέχισε την αντεπίθεσή του. Παρότι δεν μπορούσε να ανέβει ψηλότερα από την έκτη θέση, πήρε την Power Stage και χρύσωσε το χάπι από ένα ράλι που φάνταζε καταστροφικό.

Αναλυτικά η κατάταξη:

1D. SordoC. del BarrioHyundai i20 Coupe WRC2:41:37.52T. NeuvilleN. GilsoulHyundai i20 Coupe WRC+5.13S. OgierJ. IngrassiaToyota Yaris WRC+6.14E. EvansS. MartinToyota Yaris WRC+1:02.35T. SuninenJ. LehtinenFord Fiesta WRC+1:33.96O. TänakM. JärveojaHyundai i20 Coupe WRC+2:27.57P. L. LoubetV. LandaisHyundai i20 Coupe WRC+4:43.88J. HuttunenM. LukkaHyundai i20 R5+8:41.79K. KajetanowiczM. SzczepaniakŠkoda Fabia R5+10:02.910P. TidemandP. BarthŠkoda Fabia R5+10:20.9

Παράταση στην αγωνία σε ότι αφορά στο κυνήγι του τίτλου, ειδικά με την είσοδο ενός ακόμα ράλι στο καλεντάρι. Το προβάδισμα του Evans μειώθηκε στους 14 πόντους, με τον Ogier να τον καταδιώκει, τον Neuville άλλους 10 πιο πίσω και τον Tanak να διατηρεί ακόμα κάποιες λιγοστές ελπίδες να υπερασπιστεί το θρόνο του.

H βαθμολογία οδηγών:

1E. Evans1112S. Ogier973T. Neuville874O. Tänak835K. Rovanperä706T. Suninen447E. Lappi388D. Sordo269C. Breen2510S.Loeb24

Μετά τα παραπάνω, η Hyundai «προσπέρασε» την Toyota στη βαθμολογία των κατασκευαστών, σε μία εντυπωσιακή κόντρα για τον τίτλο!

Η βαθμολογία κατασκευαστών:

1Hyundai Shell Mobis World Rally Team2082Toyota Gazoo Racing World Rally Team2013M-Sport Ford World Rally Team1174Hyundai 2C Competition8

Επόμενος γύρος του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος και προτελευταίος, είναι το Ράλι Βελγίου, στις 19-22 Νοεμβρίου.

Διαβάστε επίσης:
WRC: Το Ράλι Ακρόπολις αναπληρωματικό στο καλεντάρι του 2021!

WRC: Ένας ακόμα αγώνας στο καλεντάρι

Schumacher, Ilott και Schwartzman έκαναν δοκιμές στο Φιοράνο

The post WRC Ράλι Ιταλίας-Σαρδηνίας: Θρίαμβος Sordo, 1-2 η Hyundai appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα